Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Apple = Cash, Αγοράζει τη Samsung και κερνάει και μια μπύρα!

Θυμάστε την είδηση που είχε κυκλοφορήσει στα τέλη του καλοκαιριού σε κάθε τύπου blog, και ήθελε την Apple να έχει περισσότερο “ρευστό” από το κράτος των Η.Π.Α; Ε, ξεχάστε την… Τώρα έχει ακόμα περισσότερο!

Μπορεί στις εποχές που ζούμε, οι περισσότεροι άνθρωποι να μην έχουν δυνατότητες αποταμίευσης, αλλά αυτό δεν ισχύει για την εταιρεία με το μεγαλύτερο brand name της εποχής μας.

Μπορείτε να φανταστείτε την Apple σαν έναν γιγάντιο κουμπαρά, με απύθμενο βάθος και αξία λίγο πάνω από τα 82 δισεκατομμύρια δολάρια! Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται η ρευστότητα της εταιρείας είναι εντυπωσιακός, αφού πριν λίγους μήνες το ίδιο νούμερο ήταν 70 δις.

Αξίζει να σκεφτείτε, ότι στο ενδιάμεσο διάστημα κυκλοφόρησε το iPhone 4S, το οποίο άφησε πολύ κόσμο ασυγκίνητο, ενώ ο ανταγωνισμός αυξάνεται δραματικά. Ή μήπως όχι;

Πάντως σε περίπτωση που κάποια από τις HTC, LG, RIM, Nokia και Sony Ericssonπιέσει λίγο παραπάνω την εταιρεία από το Cupertino, τότε εκείνη δεν έχει κανένα πρόβλημα να την εξαγοράσει στο λεπτό. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Samsung, η οποία έχει αυτή τη στιγμή αξία κοντά στα 78 δισ. και σε περίπτωση εξαγοράς θα άφηνε την Apple με μόλις (!) 4 δισ. απόθεμα…
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου