Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Square: Τα φιλόδοξα σχέδια μιας online υπηρεσίας πληρωμών

Σε καιρούς κρίσης οι ειδήσεις μεταδίδονται ταχύτατα, ιδίως μεταξύ των Αμερικανικών επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα – η νέα υπηρεσία πληρωμών από το Ιντερνετ, Square, σχεδιάζει να τους δώσει μια καλή ευκαιρία.

Δημιούργημα του συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, το Square επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κάνει πληρωμές με πιστωτική κάρτα χρησιμοποιώντας smartphones ή iPad ταμπλέτες. Με ηλικία ενός έτους και ενώ χρησιμοποιείται από 750.000 εμπόρους, η υπηρεσία αποδίδει 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με δηλώσεις του Keith Rabois, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας.

Η εταιρεία από το San Fransisco στοχεύει στο να κατακτήσει την αγορά των 26 εκατομμυρίων επιχειρήσεων που δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες την ίδια στιγμή που εξετάζει και την εκτός ΗΠΑ επέκταση.

Το Square χρεώνει ένα αντίτιμο 2,75 δολαρίων, το οποίο βρίσκεται είτε στο ίδιο επίπεδο ή χαμηλότερα από την χρέωση των εμπόρων από τις εταιρείες πιστωτικών καρτών. Ωστόσο, έχει το πλεονέκτημα ότι δεν επιβαρύνει με κόστος «στησίματος».

«Αυξάνουμε την προοπτική μιας πώλησης», λέει χαρακτηριστικά ο δ.σ. της εταιρείας και εξηγεί: «Σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς διευκολύνουμε την κατάσταση. Απομακρύνουμε πολύ κόπο από το να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση ή να την μεγαλώσει». Ο Rabois ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για ταμειακές μηχανές και σταδιακά να δώσει τη δυνατότητα για «επιχειρείν» εξολοκλήρου μέσα από το iPad, με προγράμματα υπολογισμού κ.α.

Ήδη τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από επιχειρηματίες είναι πολύ θετικά. Ο θεραπευτής μασάζ Joey Garcia αποδίδει στο Square το γεγονός ότι έχει τους διπλούς πελάτες από τον συμμαθητή του – και οι δυο ξεκίνησαν την επιχείρηση μαζί, 18 μήνες πιο πριν.

«Όταν κάνω επισκέψεις σε διάφορα σπίτια και χρησιμοποιώ το iPad για να περνάω την κάρτα, οι άνθρωποι το θεωρούν κάτι με πολύ γούστο», λέει ο Garcia και συνεχίζει: Πελάτες που πληρώνουν χρησιμοποιώντας το Square λαμβάνουν ψηφιακές αποδείξεις που τους έρχονται με mail ή μηνύματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και o Μiki Nishihata, o οποίος άρχισε να χρησιμοποιεί την υπηρεσία για το μαγαζί ποδηλάτων του. Πριν από αυτό, επέλεξε να μην δέχεται πιστωτικές κάρτες εξαιτίας των εξόδων, υπογραφών συμβολαίων και πολλές φορές των νέων τηλεφωνικών συνδέσεων που χρειάζονταν.

«Έχουμε πουλήσει μια ντουζίνα ποδήλατα που κοστίζουν 600 δολάρια, διότι συνήθως κανείς δεν κρατά τόσα χρήματα πάνω του», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Όταν οι άνθρωποι έχουν πλαστικό, οι άνθρωποι θα αγοράσουν σχεδόν τα πάντα».
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου