Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Tim Cook, Να κάτι που δε θα έκανε ποτέ ο Steve Jobs!

Ο Tim Cook, ο νέος CEO της Apple, με ένα γρήγορο σημείωμα γνωστοποίησε ότι πρόκειται να κάνει μια δωρεά αρκετών εκατομμυρίων για φιλανθρωπικό σκοπό. Αυτή η ευγενική του κίνηση έρχεται να τον διαφοροποιήσει από τον Steve Jobs.

Αρχικά ο Steve Jobs όταν έκανε κάποια δωρεά, δε χρησιμοποιούσε ποτέ την Apple ως “βιτρίνα”, πάντα ήταν προσωπική του υπόθεση, αλλά το κυριότερο… δεν χρησιμοποιούσε ποτέ λεφτά που θα έπαιρναν κανονικά οι υπάλληλοί της Apple. Επίσης δεν ενθάρρυνε τους υπαλλήλους της Apple να προβαίνουν σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Δεύτερον, ο τρόπος με τον οποίο γνωστοποιήθηκε το όλο θέμα δεν ταιριάζει στο style του πρώην CEO. Πιο συγκεκριμένα δε θα έστελνε ποτέ ένα εσωτερικό email στα media. Αν για κάποιο λόγο είχαν αποφασίσει με τους υπαλλήλους να δωρίσουν κάποια από τα χρήματα που θα έπαιρναν οι ίδιοι, θα παρέμενε καθαρή εταιρική υπόθεση, την οποία φυσικά δε θα γνώριζαν τα media. Επιπλέον ο πρώην CEO δε θα παραδεχόταν ποτέ την οποιαδήποτε φήμη που κυκλοφορεί στα διάφορα blogs και πόσο μάλλον για αυτό το θέμα.

Τέλος, όλοι ξέρουμε ότι ο Steve Jobs δεν θα έκανε ποτέ κάτι που έχει κάνει ήδη κάποιος άλλος. Φυσικά αναφερόμαστε στο ότι η Microsoft κάθε χρόνο δίνει περίπου 12.000$ σε φιλανθρωπίες, χρήματα που σε άλλη περίπτωση θα έπαιρναν οι υπάλληλοι της.

Η κίνηση αυτή πέραν του ότι χαρακτηρίστηκε πολύ γενναιόδωρη, έγινε αποδεκτή από όλους τους υπαλλήλους της Apple. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αποτελεί κίνηση στην οποία θα προέβαινε ο Steve Jobs. Δε νομίζετε;
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου