Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Sony Ericsson Xperia Play

Φήμες για την κυκλοφορία ενός κινητού/ PlayStation είχαν ακουστεί δεκάδες φορές στο παρελθόν, αλλά δεν βλέπαμε φως – μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, όταν επιτέλους το πολυπόθητο κινητό της Sony Ericsson κυκλοφόρησε!


Βέβαια, το νέο gaming κινητό της εταιρείας είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα υβριδική απόπειρα, που θα πρέπει όμως να αντιμετωπίσει το iPhone και τις ορδές των Apple fan boys, το νέο 3DS της Nintendo, αλλά και τον «εμφύλιο» ανταγωνισμό από τα NGP και PSP.

Κινητό ή παιχνιδοµηχανή;

Η πρώτη εντύπωση που δίνει το Play είναι αυτή ενός συμβατικού Android κινητού, με την οθόνη αφής 4 ιντσών και τα Android πλήκτρα συντόμευσης στην κάτω πλευρά της.

Η εντύπωση αυτή, βέβαια, αλλάζει δραματικά όταν εμφανιστεί το slide out gamepad, μιας και το Play μεταμορφώνεται σε μια όμορφη φορητή παιχνιδομηχανή.

Ο μηχανισμός του pad προσφέρει εξαιρετική αίσθηση και μοιάζει να αντέχει στη χρήση: στην επιφάνειά του θα βρείτε ένα D-Pad, τα γνωστά από το Playstation πλήκτρα κατεύθυνσης, ενώ δεν λείπουν και τα shoulder buttons. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, αν και είναι αλήθεια πως θα θέλαμε το κάτι παραπάνω από μια τόσο premium συσκευή σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Gaming χαρίσµατα

Ας μη γελιόμαστε: ο σημαντικότερος λόγος για να αγοράσετε το Xperia Play είναι οι επιδόσεις του στα παιχνίδια. Στον τομέα αυτόν, λοιπόν, πραγματικά δεν παίζεται! Βλέπετε, η αίσθηση που προσφέρουν τα πλήκτρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την αντίστοιχη μιας οθόνης αφής.

Η ποιότητα των γραφικών στους παλαιότερους τίτλους δεν μας ενθουσίασε, κάτι για το οποίο ευθύνεται ξεκάθαρα η GPU, ενώ τα πράγματα έγιναν σαφώς καλύτερα όταν δοκιμάσαμε τα νέα παιχνίδια για το Play, όπως για παράδειγμα το «Bruce Lee». Οι τίτλοι της Gameloft και εδώ έχουν την τιμητική τους, ενώ μέσω του Android Market μπορείτε να βρείτε αρκετά παιχνίδια σε προσιτές τιμές, που κυμαίνονται από 0,7 έως και 4 ευρώ.

Η απόκριση της συσκευής είναι αρκετά καλή και λίγες φορές παρατηρήσαμε καθυστερήσεις, δείγμα τού ότι ο επεξεργαστής στο 1GHz κάνει καλή δουλειά.

Android beauty

Ως κινητό, το Play λειτουργεί υποδειγματικά: είναι γρήγορο, διαθέτει την τελευταία έκδοση Android Gingerbread, ενώ ο ήχος του είναι άριστος. Η οθόνη των 4 ιντσών έχει άριστη ευκρίνεια και ανταποκρίνεται πολύ καλά, ενώ δεν λείπει και η κάμερα ανάλυσης 5 megapixels, η οποία όμως για έναν ανεξήγητο λόγο δεν μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη HD video. Οι φωτογραφίες που μας έδωσε, πάντως, ήταν καλές με ικανοποιητική ευκρίνεια και χρώματα. Τέλος, η αυτονομία της μπαταρίας είναι η αναμενόμενα χαμηλή που συναντάμε στις περισσότερες Android συσκευές, αφού μετά βίας καταφέραμε να περάσουμε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς φορτιστή.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου