Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Οι Ταμπλέτες Κανιβαλίζουν Τις Πωλήσεις Των Netbooks, Σύμφωνα Με Έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα της ABI Research, τα netbooks θα αρχίσουν τα επόμενα χρόνια να χάνουν μερίδιο της αγοράς από τις ταμπλέτες. "Η αξία των netbook θα αρχίσει να στρέφεται από της υψηλά ανταγωνιστές αγορές των υπολογιστών και ευρυζωνικών κινητών, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, σε χώρες που προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυναμική για φορητούς υπολογιστές, με μειωμένη χρήση υπολογιστών και οικιακής ευρυζωνικής διείσδυσης", δήλωσε η εταιρία.
H ABI σημειώνει ότι κανένα τμήμα των φορητών συσκευών (UMD) έχει διατηρήσει το προβάδισμα για περισσότερο από 36 μήνες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η εταιρία θεωρεί τους υπερ φορητούς υπολογιστές, συσκευές φορητού internet, και τις ταμπλέτες ως διεκδικητές σε αυτή την αγορά. Η ABI προβλέπει έναν όγκο, για φορητές συσκευές, των 37 εκατομμυρίων μονάδων, από τα οποία τα 28 εκατομμύρια προβλέπονται να είναι iPad 2. Φαίνεται ότι τo iPad και ενδεχομένως το Kindle Fire θα σπάσουν την τάση στην αγορά των UMD.

Ωστόσο, η ABI δεν πιστεύει ότι οι φορητές συσκευές είναι ακόμα σε θέση να ανταγωνιστούν τα PC και τα smartphone. "Για να μπορούν τα UMD να ανταγωνιστούν απευθείας τα PC ή τα smartphone στις ΗΠΑ, θα πρέπει να υπάρξει θεμελιώδη αλλαγή στη συμπεριφορά του αγοραστικού κοινού από βελτιώσεις στον τρόπο ζωής και τις απαιτήσεις στον χώρο εργασίας", ανέφερε αναλυτής της ABI.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου