Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ακόμα πιο σκληρή λογοκρισία στο κινεζικό Internet

Οι κινεζικές αρχές είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν σε νέα μέτρα που έχουν ως στόχο τον έλεγχο των πληροφοριών που διακινούνται στο Internet. Η δέσμευση αυτή περιλαμβάνεται σε κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα.

Το ανακοινωθέν κάνει λόγο για τη βούληση των αρχών να κάνουν περισσότερα στην κατεύθυνση "καθοδήγησης του λαού και διαχείρισης των διαδικτυακών υπηρεσιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη διάδοση πληροφοριών. [Θέλουμε να]εφαρμόσουμε το νόμο και να τιμωρήσουμε τη διάδοση επιβλαβών πληροφοριών".

Στόχος του Πεκίνου αυτή τη φορά είναι οι υπηρεσίες micro-blogging, μέσω των οποίων οι Κινέζοι μοιράζονται πληροφορίες ιδιαίτερα ενοχλητικές για την τάξη πραγμάτων, όπως π.χ. περιστατικά κατάχρησης εξουσίας. Όπως δείχνουν τα πράγματα, η Κίνα δε θα προχωρήσει σε κλείσιμο αυτών των υπηρεσιών, αλλά σε ανελέητο φιλτράρισμα των όσων διακινούνται μέσω αυτών. Ήδη κρατικοί αξιωματούχοι έχουν λάβει εντολή να μπουν σε αυτά τα δίκτυα και να αρχίσουν να "συνομιλούν" με τον κόσμο.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια για "βελτίωση" στο μαγικό κόσμο της λογοκρισίας...
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου