Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ένα first person shooter με ...κάμερα αντί για όπλο (VIDEO)

Ένας βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής και νυν καθηγητής πανεπιστημίου σκέφτηκε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση των νεαρών δημοσιογράφων που προορίζονται για ρεπορτάζ στα πεδία των μαχών.


Ο ελληνικής καταγωγής Tony Maniatyμεγάλωσε στην Αυστραλία και σε νεαρή ηλικία έπιασε δουλειά ως δημοσιογράφος. Το καθήκον τον έστειλε το 1975 στη διακεκαυμένη ζώνη του Ανατολικού Τιμόρ, όπου μαινόταν ένας αιματηρός εμφύλιοςπόλεμος. Ο Maniaty θυμάται ακόμα ότι τον ένοιαζε περισσότερο το πώς θα εντυπωσιάσειτον αρχισυντάκτη του με το ρεπορτάζ και λιγότερο η προσωπική του ασφάλεια.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Maniaty άφησε το πεδίο της μάχης για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σύδνεϋ. Βλέποντας τους φοιτητές του, αναγνώρισε τον νεαρό εαυτό του στο πάθος που έδειχναν για το καθήκον, αλλά και στην πλήρη αδιαφορίαγια τα μέτρα ασφαλείας. Ο Maniaty πρόσεξε κάποια στιγμή ότι οι δύο γιοι του έπαιζαν το πασίγνωστο first person shooter Far Cry 2. Το περιβάλλον μιας αφρικανικής χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση τού θύμισε τη δουλειά του και τότε του ήρθε η ιδέα να εντάξει στην εκπαιδευτική διαδικασία ένα video game με ήρωα έναν δημοσιογράφο. Προς μεγάλη του έκπληξη, όμως, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο παιχνίδι.

Έτσι, ο Maniaty συνεργάστηκε με τον κινηματογραφικό παραγωγό Robert Connolly και τον game designer Morgan Jaffit και άρχισαν να αναπτύσσουν ένα FPS με ήρωα έναν δημοσιογράφο και όχι έναν στρατιώτη. Τελικά, δημιουργήθηκε το Warco. Ο τίτλος σημαίνει war correspondent και χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να περιγράψει του πολεμικούς ανταποκριτές.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου