Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Άρχισαν οι αυξήσεις στις τιμές των σκληρών δίσκων

Οι καιρικές συνθήκες στη νοτιοανατολική Ασία επιδεινώνονται διαρκώς και η κατάσταση έχει αρχίσει να επηρεάζει μεταξύ άλλων και την αγορά υψηλής τεχνολογίας. Το Reutersαναφέρει ότι οι τιμές των σκληρών δίσκων έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν την ανηφόρα.

Η Ταϊλάνδη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας σκληρών δίσκων στον κόσμο, καθώς η Western Digital και άλλες εταιρείες διατηρούν εκεί τις εγκαταστάσεις τους. Οι συνεχιζόμενες πλημμύρες έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα και αρκετά εργοστάσια έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Έτσι, αρχίζουν να παρατηρούνται οι πρώτες ελλείψεις σε σκληρούς δίσκους, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ανατιμήσεις.

Οι κατασκευαστές HDD αυξάνουν τις τιμές τους έως και 40% σε κάποιες περιπτώσεις. Απ' ό,τι φαίνεται, κάποιοι χρησιμοποιούν τις πλημμύρες ως δικαιολογία για να αυξήσουν τα κέρδη τους, καθώς δεν επηρεάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ταϊλάνδη. Σε περίπτωση που η στάθμη των υδάτων δεν υποχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, δεν αποκλείεται να δούμε σημαντικές ανατιμήσεις στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Είχαμε πάντα την αίσθηση ότι οι τιμές των σκληρών δίσκων μπορούν να πάνε μόνο προς τα κάτω, αρκεί όμως ένα γεγονός εκτός προγράμματος για να δούμε σημαντικές αρρυθμίες στην αγορά.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου