Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Apple iPhone 4: Το χειρότερο τηλέφωνο που κυκλοφόρησε ποτέ.

Έχοντας το iPhone 4 στην κατοχή μου για παραπάνω από έναν χρόνο, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν μακράν το χειρότερο τηλέφωνο που είχα ποτέ. Ανυπομονώ να έρθει το iPhone 4S στα Ελληνικά καταστήματα -ή να βρεθώ στο εξωτερικό- για να το αποκτήσω και να ξεφορτωθώ οριστικά το τέταρτο κατά σειρά τηλέφωνο της Apple. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά δεν είναι και τόσο.

Και εξηγούμαι. Η κεραία του τηλεφώνου και το Application που λέγεται Phone, αδυνατούν να λειτουργήσουν αρμονικά με αποτέλεσμα το ποσοστό των dropped calls να αγγίζει το 100% όταν δεν βρίσκομαι σε περιοχή με τέλεια λήψη σήματος. Αυτό όμως το τεράστιο πρόβήμα δεν περιορίζεται μόνο στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

Επεκτείνεται τόσο στα sms, όσο κυρίως στις εφαρμογές που απαιτούν να υπάρχει σύνδεση με το Internet για να λειτουργήσουν: maps, Twitter, Safari, Facebook είναι μόνο λίγες από αυτές. Το εικονικό 3G σήμα είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Φαντάζεσαι ότι έχεις σήμα, ξεκινάς να χρησιμοποιείς κάποιο από τα παραπάνω Apps και ξαφνικά το 3G μετατρέπεται σε GPRS.

Και αυτό είναι το καλό σενάριο. Μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές να περιμένω μία εφαρμογή να κατεβάσει κάποια απαραίτητα δεδομένα από το web και, μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, να εξαφανίζεται το σήμα και να μου εμφανίζεται κάποιο error. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει σε πολλά applications οπότε πιστεύω ότι πρόκειται για ένα ξεκάθαρο πρόβλημα του iPhone 4.

Η λογική λέει ότι θα έπρεπε να είχα εγκαταλείψει εδώ και αρκετό καιρό το iPhone και να είχα κάνει “στροφή” στο Android (έφτασα πολύ κοντά με το Sony Ericsson Xperia Arc). Υποθέτω ότι δεν το έκανα γιατί η ευχρηστία του και ο εντυπωσιακός τρόπος που απλά δουλεύει (εφόσον δεν χρειάζεται το σήμα), με έχει μετατρέψει σε “Apple fanboy”. Ελπίζω πάντως το iPhone 4S να μην με απογοητεύσει γιατί μάλλον τότε θα κοιτάξω πολύ πιο σοβαρά τις εναλλακτικές επιλογές μου: το Android και τα Windows Phone..
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: away.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου