Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Επιτέλους νερό… στο Διάστημα!

Στην προσπάθεια μας να βρούμε νερό κάπου στο απέραντο κενό, ένα διαστημικό εξερευνητικό σκάφος της ESA μας έστειλε πληροφορίες για έναν κομήτη ο οποίος φαίνεται να αποτελείται στο μεγαλύτερο του ποσοστό από νερό σαν και εκείνο των ωκεανών μας.

Και όμως η κύρια είδηση δεν είναι αυτή! Σύμφωνα με την άποψη πολλών επιστημόνων, τα αποτελέσματα που ήρθαν για τον κομήτη αυτόν, συνάδουν στο συμπέρασμα πως το νερό στην Γη μάλλον προέρχεται από κάποιον ή κάποιους αντίστοιχους κομήτες που συγκρούστηκαν με τον πλανήτη μας στο απώτερο παρελθόν.

Η επιστημονική αλήθεια

Κατά τις πλέον αποδεκτές θεωρίες, η Γη έπειτα από την στερεοποίηση του φλοιού της θα βρισκόταν σε τέτοια θερμοκρασία που η οποιαδήποτε μορφή νερού θα έπρεπε να έχει εξατμιστεί. Έπειτα λοιπόν από αυτή την περίοδο, η Γη θα χαρακτηριζόταν από απόλυτη λειψυδρία, δηλαδή θα ήταν εντελώς “ξερή”. Σε εκείνη ακριβώς την φάση, δεχτήκαμε “επίθεση” από παγωμένους (άρα με νερό) κομήτες οι οποίοι γέμισαν την επιφάνεια με το αναγκαίο για την ζωή μας νερό.

Όπως γίνεται φανερό, η ζωή στον πλανήτη είναι πολύ πιθανόν να οφείλεται τελικά σε “εξωγήινους” παράγοντες, αφού αποτελούμε ένα ελάχιστο κομμάτι του συστήματος που καλούμε διάστημα. Όμορφη, πάντως, η ιδέα πως κάθε φορά που πίνουμε νερό παίρνουμε μια γεύση από τον … Κόσμο!
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου