Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οργισμένες αντιδράσεις για τις αλλαγές στο News Feed του Facebook

Αν διατηρείτε λογαριασμό στοFacebook, θα προσέξατε ότι αυτές τις μέρες άλλαξε το News Feed, η κεντρική σελίδα που σας ενημερώνει για την πρόσφατη δραστηριότητα στο δίκτυό σας. Οι αλλαγές, όμως, κάθε άλλο παρά ικανοποίησαν τους χρήστες της υπηρεσίας.


Το νέο News Feed συγκεντρώνει σε μία ροή τις σημαντικότερες δημοσιεύσεις (Top Stories) και τις πλέον πρόσφατες (Most Recent). Μέχρι πρότινος, οι δύο αυτές κατηγορίες ήταν απολύτως διακριτές και ο χρήστης μπορούσε να επιλέξει αν θέλει να δει τη μία ή την άλλη. Στο νέο καθεστώς, το News Feed εμφανίζει στην κορυφή τα Top Stories, πιο κάτω ξεκινούν οι πρόσφατες δημοσιεύσεις, ενώ ακόμα πιο κάτω φιλοξενούνται οι προηγούμενες χρονικά δημοσιεύσεις. Το κακό είναι ότι οι κατηγορίες αυτές δεν ξεχωρίζουν εύκολα η μία από την άλλη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση. 

Σα να μην έφτανε αυτό, στη δεξιά sidebar έκανε την εμφάνισή του το Ticker, το οποίο εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο τη δραστηριότητα των φίλων. Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, οι νέες ρυθμίσεις έχουν προκαλέσει χάος και οργισμένες αντιδράσεις από πολλούς χρήστες που πασχίζουν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο των δημοσιεύσεων.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που μια αλλαγή στο Facebook ξεσηκώνει κύματα αντιδράσεων, φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά έχουν δίκιο όλοι αυτοί που φωνάζουν. Η λογική λέει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα το Facebook θα διορθώσει το λάθος του, απλοποιώντας το News Feed.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου