Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το Google Ψηφιοποιεί Τους Παπύρους Της Νεκρής Θάλασσας

Οι πάπυροι της νεκρής θάλασσας είναι μερικά από πιο διάσημα έγγραφα των Χριστιανών στον κόσμο και έιναι τα αρχαίότερα χειρόγραφα της βίβλου που έχουν διασωθεί. Οι πάπυροι κρύφτηκαν σε μια σειρά από σπηλιές στην Νεκρή Θάλασσα για να τους προστατεύσουν από τον στρατό των Ρωμαίων που εισέβαλαν στην άγια γη . Οι πάπυροι ήταν χαμένοι μέχρι το 1947 όταν ένα βοσκός έριξε απρόσεκτα μια πέτρα σε μια σπηλιά και ανακάλυψε τους παπύρους.




Οι πάπυροι εκτίθενται από το 1965 σε μουσείο στην Ιερουσαλήμ.Το Google ανακοίνωσε πως διαθέτει τους παπύρους στο διαδίκτυο, έχοντας ψηφιοποιήσει όλα τα περιέχομενα των παπύρων. Οι εικόνες των παπύρων είναι σε ανάλυση μέχρι 1200MP για να μπορούν οι χρήστες να δουν τα πάντα σχετικά με τους παπύρους.




Το Google λέει πως μπορείτε να ζουμάρετε στον Πάπυρο του ναού και να δείτε πως μοιάζει το δέρμα του ζώου που το κείμενο είναι γραμμένο πάνω του.Ο Πάπυρος του Ησαΐα μπορεί να διαβαστεί ανά κεφάλαιο και στίχο. Το Εβραϊκό κείμενο μεταφράζεται στην Αγγλικήόταν πατήσεις πάνω του. Οι πάπυροι διατέθηκαν στο διαδίκτυο μέσω συνεργασίας του Google και του Μοσυσείου στην Ιερασουλήμ.

Tους παπύρους σε ψηφιακή μορφή θα τους βρείτε εδώ
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου