Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τι Είναι Το NFC? (VIDEO)

Τι είναι το NFC? NFC σημαίνει Near-Field- Comunications (επικοινωνίες εγγύς πεδίου) και είναι μια ομάδα τυποποιήσεων (που καθιερώθηκαν το 2004) για μικρές, φορητές συσκευές ώστε αυτές να αποκαθιστούν ράδιο επικοινωνία μεταξύ τους.

Οι συσκευές πρέπει να είναι κοντά, συνήθως λιγότερο από μερικά εκατοστά (και συχνά χρειάζεται να ακουμπούν μεταξύ τους) γι αυτό λέγεται εγγύς(κοντινού) πεδίου η επικοινωνία. Οι τυποποιήσεις καλύπτουν ανταλλαγή δεδομένων με μορφές που ορίζονται από το NFC forum και βασίζονται στην αρχική τυποποίηση ταυτοποίησης με ραδιοσυχνότητες. Το forum επίσης πιστοποιεί συσκευές όπως σήμανσης, κάρτες και έξυπνα τηλέφωνα.

Το καλύτερο σε όλα αυτά είναι πως μόνο μια συσκευή χρειάζεται να είναι 'έξυπνη'. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια πιστωτική κάρτα κάποιας μορφή που εισάγουμε σε κάποιο μηχάνημα πληρωμής, είτε στο βενζινάδικο ή στο ταμείο. Και τα μηχανήματα πληρωμής και η πιστωτική κάρτα είναι NFC συσκευές, αλλά η κάρτα έχει μόνο μια σειρά χαρακτήρων ηλεκτρονικά γραμμένους στο μικρό ενσωματωμένο τσιπ μέσα της. Και αυτό είναι χρήσιμο σε άλλα πράγματα,όπως το ξεκίνημα και σειρισμό πιο σταθερών επικοινωνιών όπως το Wifi ή το Bluetooth, αλλά πιο συχνά χρησιμοποιείται με ένα από τα 'χαζά' τσιπ. Στα χαζά τσιπ μπορούν να γραφούν οποιεσδήποτε πληροφορίες, και η έξυπνη συσκευή καθορίζει τι συμβαίνει όταν η επικοινωνία αποκατασταθεί.

Φυσικά, οι περισσότεροι από εμάς εδώ , όταν ακούμε NFC, σκεφτόμαστε το Google Wallet. To Google Wallet πηγαίνει τα πράγματα ακόμη ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας το Android τηλέφωνο και σαν έξυπνη συσκευή και σαν χαζή συσκευή. Όταν ακουμπάτε το τηλέφωνο σταMcDonald's για να πληρώσετε, απλά μοιράζεται τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας σας όπως θα έκανε οποιαδήποτε κάρτα. Αλλά υπάρχει η λειτουργία και τα εξαρτήματα ώστε να δέχεται πληρωμές, να παρακολουθεί τα ισοζύγια, να παρέχει ασφάλεια και άλλα πολλά. 

Τώρα είναι διαθέσιμο σαν δοκιμή στο Nexus S 4G, αλλά έχει μεταφερθεί και σε άλλα τηλέφωνα με NFC εξαρτήματα. Σύντομα θα το δούμε σαν τυποποίηση στα τηλέφωνα Android.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου