Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Google: "Μας ενδιαφέρουν και τα προϊόντα της Motorola"


Αμέσως μόλις η Google ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει τη Motorola Mobility έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η Google θέλει αποκλειστικά και μόνο τις πατέντες της Motorola. Ωστόσο, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google λέει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι...


Ο Eric Schmidt τόνισε ότι, πέρα από τις πατέντες, η Motorola Mobility έχει "εντυπωσιακά προϊόντα", δίνοντας έτσι ένα πρώτο στίγμα για τις προθέσεις της εταιρείας. Αν και οι 17.000 πατέντες της Motorola Mobility σίγουρα δεν αφήνουν αδιάφορη τη Google, φαίνεται ότι έχει ως στόχο να αξιοποιήσει και το hardware της εταιρείας.Παράλληλα, ο Schmidt άδραξε την ευκαιρία για να αποθεώσει τον Steve Jobs, στον απόηχο της αποχώρησής του από το τιμόνι της Apple. 

"Είχε την καλύτερη επίδοση που είχε ποτέ CEO τα τελευταία 50 χρόνια. Μάθαμε όλοι πολλά από την εκπληκτική καινοτομία της Apple. Και το λέω αυτό ως υπερήφανο πρώην μέλος του ΔΣ της Apple", τόνισε ο Schmidt.Ο Schmidt κατείχε θέση στο ΔΣ της Apple μέχρι το 2009, ασκώντας παράλληλα χρέη CEO στη Google. Όταν, όμως, οι δύο εταιρείες άρχισαν να γίνονται ανταγωνίστριες, ο Schmidt επέλεξε να κρατήσει το πόστο του στη Google.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου