Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η ΙΒΜ Προβλέπει Την Τεχνολογία Του 2016

Η IBM δημοσίευσε την έκτη ετήσια Πέντε σε Πέντε έκθεση, όπου προβλέπει πέντε καινοτομίες που θα αλλάξουν τις ζωές όλων τα επόμενα πέντε χρόνια, όπου μηχανές που θα διαβάζουν το μυαλό προφανώς για να κατανοούν τις σκέψεις μας το 2016.

Η ΙΒΜ παραμένει ένας από τους γίγαντες του τεχνολογικού κόσμου παρά την απόφαση της να εστιάσει λιγότερο στους καταναλωτές και περισσότερο στις επιχειρήσεις, και η εταιρία εκδίδει έναν ετήσιο οδηγό που αναζητεί το μέλλον για τους καταναλωτές και για τις επιχειρήσεις. 

Η πρόβλεψη για την ανάγνωση του μυαλού των χρηστών βασίζεται σε εργασία που έχει γίνει στο εργαστήριο έρευνας στην Βρετανία. Πέρα από αυτή την πρόβλεψη το 2016 η IBM πιστεύει πως οι ζωές μας θα αλλάξουν με τα ακόλουθα:
  1. Θα φτάχνουμε την δική μας ενέργεια. Ότι κινείται έχει την δυναμική να παράξει ενέργεια. τα παπουτσια σας όταν τρέχετε, το ποδήλατο, ακόμη και το νερό που ρέει στους σωλήνες μπορεί να παράξει ενέργεια.
  2. Δεν θα χρειάζεστε λέξεις κλειδιά πλέον. To βιολογικό σας αποτύπωμα είναι το κλειδί της προσωπικής σας ταυτοποίησης και σύντομα, θα γίνει το κλειδί στην διαφύλαξη της.
  3. Η ανάγνωση της σκέψης δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία. Οι επιστήμονες εργάζονται στην έρευνα του πως θα συνδέσουν τις συσκευές με το μυαλό, ώστε σκεφτόμενοι απλά να καλέσετε κάποιον στο τηλέφωνο, να συμβαίνει αμέσως από το κινητό σας.
  4. Ο ψηφιακός διαχωρισμός θα εξαληφθεί. Σε πέντε χρόνια, η απόσταση ανάμεσα στους έχοντες πρόσβαση στις πληροφορίες και σε αυτού ςπου δεν έχουν θα μικρύνει σημαντικά εξαιτίας της προόδου στις τεχνολογίες φορητών συσκευών.
  5. Τα άχρηστα ηλεκτρονικά μηνύματα θα αντικατασταθούν από μηνύματα προτεραιότητας. Σκεφτείτε πόσο συχνά κατακλυζόμαστε από διαφημίσεις που θεωρούμε άσχετες ή ανεπιθύμητες, δεν είναι αναγκαίο να συμβαίνει αυτό πλέον.
Η IBM ετοίμασε και ένα βίντεο που επισημαίνει τις αναμένει στην πρόοδο της τεχνολογίας.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου