Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Στις 12 Νοεμβρίου η επανδρωμένη πτήση του πυραύλου Soyuz

Η επόμενη επανδρωμένη πτήση του ρωσικού πυραύλου Soyuz θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος Roskosmos, αίροντας έτσι την αναστολή εκτοξεύσεων του μοναδικού διαστημικού οχήματος που μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

«Οι εκτοξεύσεις των διαστημικών οχημάτων μεταφοράς φορτίου Progress έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου του 2011 και 26 Ιανουαρίου του 2012, και για τις επανδρωμένες κάψουλες Soyuz για τις 12 Νοεμβρίου και τις 20 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους», αναφέρει η Roskosmos σε ανακοίνωση της.

«Επί του παρόντος, η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος κάνει διαβουλεύσεις με τη NASA, για να καθορίσει το πλάνο εργασίας των προσεχών αποστολών στον ISS», προστίθεται στη δήλωση.

Η Roskosmos είχε αναστείλει μέχρι νεωτέρας όλες τις πτήσεις των πυραύλων Soyuz, μετά την αποτυχία της εκτόξευσης τον Αύγουστο ενός διαστημικού οχήματος μεταφοράς Progress.

Ο πύραυλος Soyuz, είναι ο μόνος που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα πληρώματα στον διαστημικό σταθμό, μετά την «συνταξιοδότηση» αυτό το καλοκαίρι των αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων.

Η NASA προειδοποίησε ότι ο ISS θα πρέπει να εκκενωθεί, εάν οι ρωσικές εκτοξεύσεις δεν επαναλήφθηκαν πριν από το τέλος του Νοεμβρίου.

Οι ρωσικές αρχές από την πλευρά τους, δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι το ατύχημα οφειλόταν σε τεχνική βλάβη στο σύστημα μεταφοράς των καυσίμων και χαρακτηρίστηκε από την Roskosmos «τυχαίο γεγονός».

Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας Αμερικανός αστροναύτης πρέπει να επιστρέψουν στη Γη την Παρασκευή, αφήνοντας στον διαστημικό σταθμό ένα Ρώσο ένα Αμερικανό και ένα Ιάπωνα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου