Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η Χρήση των Windows 10 ξεπέρασε τα XP για τον Νοέμβριο

H χρήση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, Windows 10, ανέβηκε στην τρίτη θέση έναντι των υπόλοιπων λειτουργικών συστημάτων  όπως τα Windows XP και τα MacOS x. 

Σύμφωνα με την StatCounter, εταιρεία η οποία μετρά προβολές σελίδων σε ένα μεγάλο δείγμα δικτυακών τόπων, βάζει τα Windows 10 στην τρίτη θέση σε χρήση με 10,8% του συνόλου των χρηστών για τον Νοέμβριο. Ακολουθούν τα Windows XP με 8,5% ενώ τα Windows 7 και 8 βρίσκονται πιο μπροστά με 49,27% και 13,02% αντίστοιχα.  


Για τον Οκτώβριο τα Windows 10, xp και MacOs είχαν πολύ μικρή διαφορά διατηρώντας περίπου το 9% των χρηστών με τα XP και τα MacOS να είναι λίγο πιο μπροστά. Πλέον με την χρήση των Windows 10 να αυξάνεται συνεχώς βλέπουμε τα MacOS να παραμένουν περίπου στα ίδια όρια ενώ τα XP αρχίζουν σιγά σιγά να χάνονται από την αγορά. 

Από την άλλη όμως μια αντίπαλη εταιρεία μετρήσεων, NetApplications, έχει διαφορετική ιστορία να μας πει δείχνοντας την χρήση των Windows 10 στο 9%, τα XP στο 10,59% και τα MacOS στο 6,98%. Η μεγάλη διαφορά των δύο αυτών εταιρειών είναι πως η StatCounter μετρά προβολές σελίδων ενώ η NetApplications μετρά μοναδικές επισκέψεις δίνοντας βάρος στην περιοχή του χρήστη. 

Η Microsoft πάντως τείνει να προτιμά τα δεδομένα της NetApplications καθώς σε άλλες μελέτες η συγκεκριμένη εταιρεία βάζει πρώτο σε χρήση τον Internet Explorer (!!!) έναντι του Google Chrome..  (ίσως τώρα να το ξανασκεφτεί;)

Όπως και να 'χει το συμπέρασμα είναι ένα: Τα Windows XP και η δεκαπεντάχρονη πορεία τους απέδειξαν πως ένα καλοστημένο λειτουργικό σύστημα μπορεί να αντέξει στον χρόνο. Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι αν η Microsoft καταφέρει να τραβήξει κόσμο μακρυά από τα Windows 7 καθώς από τον επόμενο χρόνο σχεδιάζει να περάσει την αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση αυτόματα ασχέτως αν δεν το επιθυμεί ο χρήστης... 

ΠΗΓΗ: pcworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου