Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Το ήξερες; Φυγόκεντρος μηχανή για διευκόλυνση γέννας!!! (ΕΙΚΟΝΑ)

Πατέντα καταχωρημένη τον Νοέμβριο του 1965 από τους  G. & B. Blondsky δείχνει μια μηχανή η οποία είναι σχεδιασμένη για να διευκολύνει την γέννηση ενός παιδιού μέσω φυγόκεντρων δυνάμεων.. 

Με τη συγκεκριμένη μηχανή όταν μια γυναίκα είναι έτοιμη να γεννήσει, την δένουν σε ένα στρογγυλό τραπέζι το οποίο στη συνέχεια περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα και το μωρό απλά πετάγεται έξω.. 


Αν και η συγκεκριμένη μηχανή έχει όλα τα αξεσουάρ ασφαλείας για να προστατέψει την μητέρα και το μωρό της, λίγοι άνθρωποι βρήκαν την ιδέα χρήσιμη. Εκτός του ότι η μηχανή βρίσκεται αρκετά μακριά από όλα τα ήθη και έθιμα του κόσμου, είναι εξαιρετικά περίπλοκη και ακριβή. Επίσης το δίχτυ το οποίο προορίζετε για να πιάσει το παιδί φαντάζει ανεπαρκές για το συγκεκριμένο "έργο".

Όλα ξεκίνησαν όταν ο George Blondsky μαζί με την γυναίκα του, Charlotte,  επισκέφτηκαν τον ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης. Εκεί παρατήρησαν έναν ελέφαντα να κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό του. Όταν ρώτησαν τον φύλακα του ζωολογικού κήπου γιατί συμβαίνει αυτό, τους απάντησε λανθασμένα πως αυτό κάνουν όλοι οι ελέφαντες πριν γεννήσουν...

Ο Blondsky βραβεύτηκε μετά θάνατον με βραβείο Νόμπελ το 1999 για αυτή την εφεύρεση ενώ η συσκευή αποτέλεσε σημείο έμπνευσης σε μια όπερα "Η συσκευή του Blondsky" (The Blondsky Device) η οποία έκανε πρεμιέρα το 2013! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου