Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Βέβαιη για την επιτυχία των Windows 8 tablets η ARM

Ο διευθύνων σύμβουλος της ARMδήλωσε πρόσφατα ότι τα Windows 8 tablets, που θα κάνουν την εμφάνισή τους στα τέλη του 2012, θα έχουν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τα Android tablets. Το πλεονέκτημα αυτό δεν είναι βέβαια άλλο από το brand name.

"Οι καταναλωτές είναι πολύ εξοικειωμένοι με τη Microsoft και τα Windows, πολύ περισσότερο απ' ό,τι είναι με το περιβάλλον του Android. Η Microsoft έχει αναγνωρισιμότητα που δεν έχει η ομάδα του Android. Είναι στο χέρι της Microsoft να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα, αλλά νομίζω ότι είναι μια θεμελιώδης διαφορά", είπε οWarren East, προεξοφλώντας ουσιαστικά την επιτυχία των Windows 8 tablets.

Παράλληλα, όμως, ο East προέβλεψε ότι τα Android tablets θα έχουν σύντομα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Με απλά λόγια, ο East περιγράφει μια αγορά όπου το iPadδεν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, αλλά μοιράζεται την πίτα με τη Microsoft και τη Google.

Βέβαια, ο East δε θα έλεγε τόσο καλά λόγια για τα Windows 8 tablets αν η Microsoft δεν έκανε port το επερχόμενο λειτουργικό της στην αρχιτεκτονική της ARM. Υπενθυμίζουμε ότι η έκδοση ARM των Windows 8 βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να διατεθεί σύντομα στους developers.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου