Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς 'Εναρξη' Τα Windows 8 Public Preview

Νέες διαρροές έχουν δείξει ότι η beta έκδοση των Windows 8 για το κοινό, Consumer Preview, θα κάνουν την τολμηρή κίνηση και θα εγκαταλείψουν το κουμπί 'Εναρξη' στη συμβατική επιφάνεια εργασίας. Όπως έχει παρουσιαστεί και το φόρουμ του PCBeta, τα τελευταίας builds απλά έχουν συντομεύσεις των εφαρμογών, εφαρμογές που τρέχουν και τη γραμμή εργασιών (taskbar). To μενού θα είναι διαθέσιμο αλλά θα γίνεται με την κίνηση του ποντικιού πάνω από την σχετική γωνία.

Δεν είναι σαφές γιατί η Microsoft θα ήθελε να κρύψει την επιλογή Έναρξη' στη συμβατική επιφάνεια εργασίας. Οι περισσότεροι χρήστες δεν θα χρειαστεί να το βλέπουν καθώς θα χρησιμοποιούν το περιβάλλον του Metro. Ίσως η Microsoft θέλει να έχει κάποια συνοχή, καθώς η λειτουργία επαναφοράς στην αρχική οθόνη με το ποντίκι χρησιμοποιεί την ίδια ιδέα με αυτή της χειρονομίας στην άκρη.

Ως beta, η preview έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Φεβρουαρίου αλλά δεν είναι κλειδωμένη και φυσικά θα μπορούσε να αλλάξει πριν κυκλοφορήσει στους κατασκευαστές, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στο δεύτερο εξάμηνο. Οποιαδήποτε αλλαγή ίσως εξαρτηθεί με το πως θα λειτουργήσουν οι αλλαγές στο περιβάλλον και την αντίδραση των δοκιμαστών.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου