Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η Sony πατεντάρει χειριστήριο παρόμοιο με αυτό του Wii U

Αμέσως μόλις η Nintendo ανακοίωσε τοWii U τον περασμένο Ιούνιο, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στοχειριστήριο της νέας κονσόλας. Απ' ό,τι φαίνεται, πάντως, η Nintendo δεν είναι η μόνη εταιρεία που επενδύει σε ένα χειριστήριο με οθόνη αφής.

Η Sony έχει καταθέσει αίτηση για την πατέντα ενός νέου συστήματος χειρισμού, το οποίο φαίνεται να έχει πολλές ομοιότητες με αυτό του Wii U. Το controller αυτό είναι μια "φορητή συσκευή με ενσωματωμένη οθόνη που χρησιμοποιεί τη θέση στο χώρο για να στέλνει δεδομένα στην κονσόλα. Ανιχνεύει το κεφάλι του παίκτη, τη θέση του σώματός του και τη στάση του, δημιουργώντας έτσι ένα avatar στην οθόνη". Αν και δεν ξέρουμε πολλά πράγματα ακόμη για το controller της Nintendo, δεν είναι καθόλου απίθανο να περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά αυτά.

Βέβαια, το ότι η Sony έχει ξεκινήσει (από το 2010, παρακαλώ) τη διαδικασία για την κατοχύρωση αυτής της τεχνολογίας δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα τη δούμε και σε κάποια επόμενη συσκευή της. Επισήμως, η εταιρία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο επί του θέματος - και ούτε πρόκειται, βέβαια.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου