Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Τα smartphones ξεπερνούν σε πωλήσεις τα PCs

Τα smartphones ξεπερνούν σε πωλήσεις τα PCs και όχι μόνο τα παραδοσιακά desktops, αλλά συνολικά το άθροισμα notebooks, netbooks, tablets και desktops. 

Μπορεί η εικόνα της αγοράς να έδειχνε προς αυτήν την κατεύθυνση, ωστόσο σήμερα έχουμε επίσημα στοιχεία που πιστοποιούν αυτό το γεγονός.

Όπως, λοιπόν, αναφέρει η μελέτη της εταιρείας στατιστικών ερευνών Canalys, μέσα στο 2011 πωλήθηκαν συνολικά 487,7 εκατομμύρια smartphones, έναντι 414,6 εκατομμυρίων υπολογιστών. Άκρως αποκαλυπτικά είναι όχι μόνο τα νούμερα των πωλήσεων, όπως μπορείτε να δείτε και στον σχετικό πίνακα, αλλά και τα ποσοστά της πορείας κάθε κατηγορίας προϊόντος.


Έτσι, επαληθεύεται η πτωτική πορεία των netbooks, με μείωση άνω του 25%, κάτι απόλυτα λογικό, αφού τα tablets σαρώνουν την αγορά με μια τεράστια δυναμική που καταγράφεται από το ποσοστό ανόδου 274,2%! Οπωσδήποτε εντυπωσιακή είναι και η άνοδος των κινητών, αφού οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 62,7%, πάντα σε σχέση με το 2010.

Οι μετρήσεις, που αφορούν την παγκόσμια αγορά, οδηγούν αναπόδραστα σε ένα συμπέρασμα: ότι δεδομένων των ολοένα και αυξανόμενων δυνατοτήτων των smartphones, δεν θα αργήσει πολύ η μέρα που θα είναι σε θέση να υποκαταστήσουν, όχι μόνο τα tablets, αλλά και τα notebooks, τουλάχιστον σε ορισμένες βασικές κατηγορίες χρήσης, όπως οι εφαρμογές γραφείου, το web browsing, οι εφαμρογές επικοινωνίας και το casual gaming.

Η τεχνολογία στα έξυπνα κινητά δίνει και λύσεις για τους περιορισμούς του φυσικού μεγέθους: π.χ. πάρτε για παράδειγμα κινητά με ενσωματωμένο pico projector, όπως το Samsung Galaxy Beam, ενώ φυσικά υπάρχουν αρκετές συσκευές με έξοδο HDMI και αναπαραγωγή του desktop τους (mirroring) σε κανονικά monitors και TVs.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: techblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου