Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτες εικόνες από Nokia Carla και δοκιμές συμβατότητας της με όλα τα Symbian^3

Προς τα τέλη του 2010 η Nokia εμφάνισε το ανανεωμένο Symbian OS της, με την μορφή του Symbian^3 έκδοση PR1.0. Από τότε μέχρι και σήμερα το Symbian^3 έχει δεχθεί ακόμα περισσότερες βελτιώσεις φτάνοντας στην σημερινή Nokia Belle (γνωστή και ως Symbian^Belle). 

Η Nokia όμως δεν σταματάει εδώ και ανακοίνωσε πως πρόκειται να δώσει 2 επιπλέον αναβαθμίσεις της δημοφιλούς πλατφόρμας, την Nokia Carla και Nokia Donna. 

Για την Nokia Donna γνωρίζουμε ελάχιστα, κυρίως πως θα είναι για διπύρηνα Symbian τηλέφωνα και πως αναμένεται στα τέλη του 2012.

Η Carla σίγουρα θα γίνει διαθέσιμη στις συσκευές Nokia 603/700/701 μιας και φέρουν CPU άνω του 1GHz, ενώ λόγω αδυναμίας GPU από το Nokia 500, η νέα έκδοση δεν αναμένεται να του διατεθεί. Η ημερομηνία έκδοσης της Carla μένει μυστική ακόμα, παρόλα αυτά έντονες φήμες κάνουν λόγο για τα τέλη Μαρτίου 2012. Στις πρώτες εικόνες που έχουμε παρατηρούμε πως η Carla συγκλίνει πιο πολύ σε MeeGo στυλ σε σχέση με την προγενέστερη της Belle. Όπως βλέπουμε αλλαγές έχουν γίνει σε εικονικά κουμπιά/διακόπτες καθώς έχουμε και νέους τρόπους ειδοποιήσεων. Συγκριτικά με την Belle προσφέρουν ένα πιο ελκυστικό σύνολο. Επίσης βλέπουμε πως η μπάρα στα δεξιά θα χρησιμεύει(όπως και στην Belle) στο scrolling μέσα στο μενού. Συγκριτικά με την Belle, η Carla θα είναι εξ ολοκλήρου γραμμένη από την αρχή σε Qt και όχι όπως η Belle που γράφτηκε κατά 60% σε Qt. Επιπλέον, η Carla θα φέρει τον καινούργιο Nokia Browser. Για τον νέο Browser δεν έχουμε καμία πληροφορία, αλλά, όπως είναι φυσικό αναμένουμε να είναι πολύ καλύτερος του προκατόχου του, αχίλλειο πτέρνα του Symbian^OS χρόνια τώρα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου