Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Linux Foundation: Οι Επαγγελματίες Του Linux Πληρώνονται Καλύτερα

To Linux Foundation, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αφιερώνεται στην προώθηση του Linux, έχει δημοσιεύσει την έκθεση του "2012 Linux Θέσεις Εργασίας" για την αγορά εργασίες για Linux επαγγελματίες, διαχειριστές και προγραμματιστές. 

Άνθρωποι με εξειδίκευση στο ανοιχτού κώδικα λειτουργικό χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ, αναφέρει η έκθεση, και πληρώνονται καλύτερα από το μέσο όρο στην αγορά της πληροφορικής.

Το Linux Foundation - o ίδιος οργανισμός που πρόσφατα χαρακτήρισε τα Windows σαν ένα ταλαιπωρημένο παλαιό προϊόν, την Microsoft σαν "σκυλάκι" και δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις λατρεύουν το Linux - συνεργάστηκαν με την Dice και ρώτησαν πάνω από 2.000 διευθυντές προσλήψεων. Τα αποτελέσματα της έρευνας: το 2012 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τους ειδικούς του Linux που αναζητούν νέες ευκαιρίες εργασίας.

Η έκθεση αναφέρει ότι το 80% των προσλήψεων σχεδιάζουν να προσλάβουν επαγγελματίες του Linux το 2012, ενώ πολλοί είπαν ότι αυτό το είδος των ειδικών της πληροφορικής είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί (85%). Ένας κοινός τρόπος για να δελεάσουν τους ειδικούς του Linux είναι η χρήση του μπόνους (18%) ή δικαιώματα σε μετοχές (8%). Η μελέτη λέει ότι το 2011, ο μέσος μισθός των Linux επαγγελματιών ήταν $84.000 - μία αύξηση 5% σε σχέση με το 2010 - και ένα μπόνους της τάξεως των $5.000 κατά μέσο όρο.

Εταιρίες που αναζητούν Linux επαγγελματίες το 2012 λένε ότι αυξήσουν τους μισθούς (28%) και ακόμα ότι θα προσφέρουν ευέλικτα ωράρια εργασίες για να προσελκύσουν νέους υψηλής εξειδίκευσης εργαζομένους. Όσο για τις πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας στην αγορά του Linux, η Linux Foundation/Dice μελέτη αναφέρει ότι οι πλέον πιο απαραίτητοι επαγγελματίες είναι οι προγραμματιστές (67%) και ακολουθούν οι διαχειριστές συστημάτων (55%) και οι IT managers (20%).
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου