Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"Αναστήθηκε" το Kelihos botnet

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Microsoft και η Kaspersky κατάφεραν να εξαρθρώσουν το γνωστό botnet Kelihos, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την αποστολή τεσσάρων δισεκατομμυρίων spam mail κάθε μέρα. Ωστόσο, το οριστικό φινάλε του Kelihos είναι ακόμη μακριά.

Η Microsoft και η Kaspersky επέλεξαν τη μέθοδοsinkhole για να απενεργοποιήσουν το Kelihos. Με λίγα λόγια, κατάφεραν να "ξεγελάσουν" τους μολυσμένους υπολογιστές και να τους κάνουν να πάρουν εντολές από έναν υπολογιστή που είχαν ετοιμάσει οι δύο εταιρείες ειδικά για αυτό το σκοπό. Ωστόσο, αυτό ήταν μια προσωρινή λύση, καθώς οι υπολογιστέςπαρέμεναν μολυσμένοι. Τελικά, το Kelihos επαναδραστηριοποιήθηκε λίγες μέρες μετά και οι απατεώνες αναβάθμισαν την υποδομή τους, με επιπλέον encryption στους υπολογιστές που ελέγχουν.

Αν και μικρό -αριθμεί μόλις 41.000 PCs- το Kelihos είναι ιδιαίτερα δραστήριο. Τα email που στέλνει αφορούν μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, παράνομες ανταλλαγές μετοχών και σε κάποιες περιπτώσεις ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου