Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Internet Browser Wars, Όλα τα πρόσφατα στατιστικά

Μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα στατιστικά στοιχεία χρήσης για τους Internet browsers, από τις εταιρείες Net Applications και StatCounter. 

Σύμφωνα με τα ενημερωμένα στοιχεία ο Internet Explorer παραμένει στην κορυφή, αλλά με περιορισμένα ποσοστά. Συγκεκριμένα έχει υποχωρήσει πλέον, αλλά παραμένει σε συνολιγκό ποσοστό άνω του 50%, τουλάχιστον στο desktop, γιατί στο mobile είναι ακόμη πολύ πίσω.


Όπως βλέπετε στο πρώτο διάγραμμα, ο μήνας Δεκέμβριος ήταν καθοριστικός, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Google Chrome ξεπέρασε τον Mozilla Firefox (πηγή: StatCounter).


Στο συγκεκριμένο ραβδόγραμμα παρατηρήστε τη σταθερή αύξηση του ποσοστού browsing σε συσκευές mobile: όλο και περισσότερος κόσμος σερφάρει από κινητό ή tablet και λιγότερο «δεμένος» στο desktop (πηγή: Net Applications).


Στο καυτό κομμάτι των mobile browsers, o Safari παραμένει κυρίαρχος με ποσοστό 54,9%, με το Android να παλεύει με ένα 17,8% (πηγή: Net Applications).


Ας ρίξουμε και μια ματιά στους desktop broswers: όλες οι εκδόσεις του Internet Explorer ισοδυναμούν με κάτι πάνω από 50%, ενώ η πιο δημοφιλής έκδοση είναι ο I.E. 8 με ποσοστό 27,9%. Ακόμη το 7,7% χρησιμοποιεί τον αρχαίο I.E. 6 των αρχικών Windows XP και η Microsoft είναι αποφασισμένη να τον μηδενίσει, γιατί πλέον έχει μείνει πάρα πολύ πίσω σε θέματα συμβατότητας και ασφάλειας. (πηγή: Net Applications).
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: techblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου