Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Η Google βρίσκει επιτέλους λύση στο πρόβλημα του malware του Android Market

Το θέμα με το Android Market είναι γνωστό. Είναι ελεύθερο και κάθε εφαρμογή που ανεβαίνει δε περνάει κάποιο τυπικό έλεγχο όπως στο WP Marketplace ή στο Apple App Store. Υπό κανονικές συνθήκες αυτό είναι καλό για τους developers αλλά είναι και η αιτία που έχουν προκύψει κατά καιρούς αρκετά θέματα με malware.

Σύμφωνα με την Google, όχι πια. Ή καλύτερα, αν γίνει κάτι τέτοιο θα ναι πολύ πιο σπάνιο και θα αντιμετωπιστεί γρηγορότερα. Και ο λόγος έχει όνομα και λέγεται Bouncer!

Έτσι ονομάζει η εταιρία το λογισμικό που τρέχει εδώ και "κάποιους μήνες" πίσω από το Android Market και ελέγχει όλες τις εφαρμογές για κακόβουλο κώδικα ή λειτουργία. Από τη στιγμή που κάποια εφαρμογή ανέβει στο Market γίνεται το scan για το κατά πόσο αυτή μπορεί να προκαλέσει κάποιο ζήτημα ή λειτουργεί διαφορετικά από αυτό που υπόσχεται.

Όλο αυτόν τον καιρό η Google αναφέρει πως έχει μειώσει κατά 40% τον αριθμό των downloads κακόβουλων εφαρμογών, νούμερο που βελτιώνεται κάθε μέρα. Τονίζουμε ότι όλη η διαδικασία γίνεται στο παρασκήνιο και ο developer ή ο απλός χρήστης δεν έχουν να κάνουν κάτι διαφορετικό ούτε το παίρνουν ποτέ χαμπάρι.

Καιρός ήταν να γίνει κάτι στο AM καθώς είχε καταντήσει ξέφραγο αμπέλι.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: liveplace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου