Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Το Facebook τελικά εισέρχεται στο χρηματιστήριο!

Ναι είναι αλήθεια, η Facebook σχεδίαζε εδώ και καιρό την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο και πριν δύο ημέρες επιβεβαιώθηκε από την ίδια την εταιρία, ότι πράγματι θα υλοποιηθεί αυτή η «τελευταία» της επιθυμία. Έχει ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή έκανε το πρώτο βήμα και πλέον αναμένεται η έναρξη διαδικασίας δημόσιας εγγραφής της.

Η αξία της μετοχής της εταιρίας, εκτιμάται περίπου στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές και ανθρώπους που ασχολούνται εντατικά με ζητήματα του συγκεκριμένου κλάδου, δηλαδή του χρηματιστηρίου, λένε πως η μετοχή του Facebook θα αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη όλων των εποχών ξεπερνώντας και αυτή της IPO από την Google με 1.9 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μετοχή θα αναγράφεται με τα αρχικά γράμματα «FB». 

Με αφορμή αυτή την τελευταία κίνηση της εταιρίας, δημοσιεύτηκαν για πρώτη ίσως φορά, τα οικονομικά στοιχεία αυτής. Έτσι πληροφορούμαστε πως οι χρήστες του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου ξεπερνούν συνολικά τον αριθμό των 800 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων μελών, οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν επί καθημερινής βάσεως φτάνουν τις 250 εκατομμύρια, ενώ τα σχόλια και τα like αγγίζουν τον αστρονομικό αριθμό των 2 δισεκατομμυρίων. Τώρα όσον αφορά τα έσοδα που έχει η εταιρία, σίγουρα είναι αρκετά και υπολογίστηκαν για το 2011 ότι ανήλθαν στα 3.7 δισεκατομμύρια δολάρια, πετυχαίνοντας αύξηση έως και 88% συγκριτικά με το 2010. Η απορία όλων είναι το πόσο κερδισμένος μπορεί να βγαίνει ο ιδρυτής του Facebook. Θα σας απαντήσουμε και σε αυτό το εύλογο ερώτημά σας, καθώς μάθαμε μέσω έγκυρων πηγών πως ο ετήσιος μισθός του κ. Mark Zuckerberg φτάνει τα 500.000 δολάρια. Ιδιαίτερα υψηλό είναι και το χρηματικό ποσό που δόθηκε για ανάγκες που σχετίζονται με ζητήματα ανάπτυξης και πραγματοποίηση διαφόρων ερευνών, καθώς επενδύθηκαν για αυτούς τους σκοπούς περίπου 388 εκατομμύρια δολάρια. 

Μεγαλύτερος μέτοχος εξακολουθεί να θεωρείται ο Mark Zuckerberg.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου