Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τι αλλαγές φέρνουν τα Windows 8 σχετικά με την 3G δικτύωση

Καθώς τα Windows 8 πλησιάζουν στην Beta έκδοση τους, όλο και περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες έρχονται στο φως που αφορούν τις νέες λειτουργίες τους. Ο λόγος αυτή τη φορά για το νέο ενιαίο στανταρ δικτύωσης που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τη λέξη “drivers” μια για πάντα, αλλά και όχι μόνο.

Η Microsoft συνεργάστηκε στενά με την AT&T και κατασκευαστές hardware και όλοι μαζί κατέληξαν στη δημιουργία του MBIM (Mobile Broadband Interface Model). Το MBIM είναι το ενιαίο στάνταρ που αναφέραμε πιο πάνω βάσει του οποίου οι κατασκευαστές hardware πρέπει πλέον να κατασκευάζουν τα modules 3G δικτύωσης. Έτσι δεν θα υπάρχει η ανάγκη για εγκατάσταση συγκεκριμένων drivers ώστε ο χρήστης να συνδεθεί σε ένα 3G δίκτυο.

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ. Μέχρι πρότινος, κάθε συσκευή 3G που παρείχε ο εκάστοτε πάροχος μαζί με μια νέα σύνδεση, συνοδεύονταν και από το ανάλογο λογισμικό για την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση, μέτρηση δεδομένων, drivers κ.τ.λ. Στα Windows 8 κάθε mobile 3G connector θα αντιμετωπίζεται σαν συσκευή συστήματος. Όπως για παράδειγμα το WiFi ή το Bluetooth. Έτσι ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιεί / απενεργοποιεί το 3G απευθείας από τα Wireless settings των Windows. Ακόμη, το λειτουργικό θα αναλαμβάνει να αναγνωρίσει σε ποιόν πάροχο ανήκει και να κατεβάσει αυτόματα το ανάλογο app (αν υπάρχει) από το Marketplace.

Επίσης θα είναι δυνατή η αγορά κάποιου data plan σε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει διαθέσιμα MBs στον λογαριασμό του. Μια επιλογή θα τον μεταφέρει απευθείας στην διαθέσιμη εφαρμογή ή στην ανάλογη σελίδα. Παράλληλα θα μπορεί να ελέγχει τα στατιστικά της 3G σύνδεσης του μέσα απο το app του παρόχου.





Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με την “έξυπνη” λειτουργία εναλλαγής μεταξύ των διαθέσιμων δικτύων. Η μεγαλύτερη ανησυχία όσων χρησιμοποιούν data plans είναι να μην ξεφύγουν και υπερχρεώσουν τον λογαριασμό τους. Σε περίπτωση που ο χρήστης την ώρα που χρησιμοποιεί το 3G δίκτυο βρεθεί εντός εμβέλειας ενός “γνωστού” δικτύου WiFi τα Windows αυτομάτως μεταφέρουν την σύνδεση στο WiFi εξοικονομώντας πολύτιμα MBs από το data plan.

Εν ολίγοις αυτές είναι οι βασικότερες αλλαγές. Πάρτε τώρα όλες αυτές τις επιλογές, συνδυάστετες με το Metro UI και αμέσως έχετε πολύ όμορφα και εύχρηστα apps παρόχων και Live Tiles με data usage στατιστικά. Όλα μαζί νοικοκυρεμένα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: liveplace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου