Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

To Xbox.com ο… «Εφιάλτης» του Xbox Live;

Οι παραβιάσεις και κλοπές λογαριασμών στο Xbox Live εξελίσσoνται σε βαρβάτο πονοκέφαλο για τη Microsoft, ειδικά αν αποδειχθεί ότι η πηγή του κακού είναι το… Xbox.com. 

Σύμφωνα με αναφορές, με ένα απλό ψάξιμο στο Google, οι επιτήδειοι βρίσκουν πιθανά e-mails που σχετίζονται με το Gamertag υποψήφιων θυμάτων, και τα δοκιμάζουν στο Xbox.com ως Windows Live ID. Aν πάρουν μήνυμα τύπου «ο κωδικός πρόσβασης είναι λάθος», σημαίνει ότι το Windows Live ID υπάρχει και απλά πρέπει να βρουν τον σωστό κωδικό χρησιμοποιώντας ένα απλό script. Το πρόβλημα είναι ότι το Xbox.com ουσιαστικά τους επιτρέπει να δοκιμάζουν κωδικούς για όσο θέλουν, αντί να τους εμποδίζει μετά από απανωτές δοκιμές. 

Από τη στιγμή που οι hackers καταφέρουν και μπουν στον λογαριασμό του θύματος, η συνέχεια είναι γνωστή, με αγορές πόντων κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία αυτή γνωστοποιήθηκε από κάποιον που ειδικεύεται στις υποδομές δικτύων, του οποίο ο λογαριασμός στο Live επίσης παραβιάστηκε. Απλά… απηύδησε με την υποστήριξη πελατών της Microsoft και αποφάσισε να το ψάξει μόνος του το θέμα. Για να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της εταιρίας…
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: game20.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου