Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Λάβρος κατά της MPAA ο Jimmy Wales της Wikipedia

Ο Jimmy Wales έχει πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση SOPA/PIPA και δε δείχνει διατεθειμένος να ρίξει τους τόνους. Δε δίστασε, μάλιστα, να εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση κατά του ισχυρού άνδρα της Motion Picture Association of America (MPAA).

Μιλώντας στη σύνοδο DLD του Μονάχου, ο Wales κάλεσε την MPAA να απολύσειτον Christopher Dodd από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, θεωρώντας απαράδεκτες τις δηλώσεις του. Όπως είναι γνωστό, ο Dodd και η MPAA πιέζουν το Κογκρέσο να υιοθετήσει τους νόμους SOPA και PIPA που στρέφονται κατά της πειρατείας, πλήττοντας όμως -όπως λένε πολλοί- την ελευθερία έκφρασης στο Internet. Ο Dodd κατέκρινε την πρόσφατη απόφαση της Wikipedia να προχωρήσει σε 24ωρο blackout, κάνοντας λόγο για "κατάχρηση εξουσίας".

Ο Wales, φυσικά, δεν άφησε την αιχμή χωρίς απάντηση. "Δεν είναι κατάχρηση εξουσίας, είναι δημοκρατία. Καλά θα κάνει (ο Dodd) να το συνηθίσει αυτό". Επιπλέον, ο Wales κατακεραύνωσε την πρόσφατη δήλωση του Dodd ότι η MPAA θα αποσύρει τηνοικονομική στήριξη προς τους πολιτικούς που αντιτίθενται στα νομοσχέδια. "Αν έχεις έναν εκπρόσωπο που σε κάνει να ακούγεσαι σαν μια διεφθαρμένη οργάνωση που εξαγοράζει το Κογκρέσο, τότε δεν κάνεις αποτελεσματικό lobbying και δε λύνεις τα προβλήματά σου", ήταν το σχόλιο του Wales.

Είναι γεγονός ότι η υπόθεση SOPA/PIPA έχει καταφέρει να συσπειρώσει όλο σχεδόν το Internet, από μεγάλους φορείς όπως η Google και η Wikipedia, μέχρι απλούς χρήστες σε όλη τη Γη.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου