Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

H Samsung "Δεν Ενδιαφέρεται" Για Την Εξαγορά Των BlackBerry

H Samsung έχει αρνηθεί οποιαδήποτε πρόθεση για την εξαγορά της προβληματικής RIM, με εκπρόσωπο της εταιρίας να επιμένει ότι "δεν έχουμε εξετάσει το ενδεχόμενο για την απόκτηση της εταιρίας και δεν ενδιαφερόμαστε". 

Οι φήμες για την πιθανή εξαγορά ξέσπασαν χτες, με ανώνυμες πηγές να ισχυρίζονται ότι η Κορεατική εταιρία θα είναι από τις πρώτες στο κυνήγι των περιουσιακών στοιχείων της RIM. Αλλά φαίνεται πως δεν είναι έτσι, καθώς η Samsung μέσω του εκπροσώπου απέρριψε κάθε ενδεχόμενο.

Ακόμα και ως απλά φήμη, η διάδοση για το ενδιαφέρον της εξαγοράς από τη Samsung προκάλεσε χτες απότομη αύξηση της μετοχής της RIM. Οι μετοχές της καναδικής εταιρίας σημείωσαν αύξηση περισσότερο από 10 ποσοστιαίες μονάδες καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι είδαν φως στο τούνελ.

Ωστόσο, η RIM δεν έχει πλησιάσει καν τη Samsung όσον αφορά μια πιθανή συμφωνία, όπως ισχυρίστηκε ο James Chung εκπρόσωπος της Samsung. H κορεατική εταιρία ανακοίνωσε τολμηρά επενδυτικά σχέδια για το 2012 στις αρχές της εβδομάδας, με τις αναμενόμενες επενδύσεις να φτάνουν τα $41,1 δισεκατομμύρια για έρευνα και ανάπτυξη, νέο προσωπικό, εξαγορές και ενίσχυση γραμμών παραγωγής.

Η Samsung πιστεύεται ότι έχει επικεντρωθεί σε έρευνα και παραγωγή OLED και chipset κινητών συσκευών, όπως επίσης και με NAND flash αποθήκευση και τεχνολογία για μπαταρίες. Αυτό, δυστυχώς, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για εταιρίες που αρχίζουν και υποχωρούν στον χώρο των κινητών τηλεφώνων.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου