Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Google, Κερδίζει καθημερινά 10 εκατομμύρια από το Android (λέει η Oracle)

Η διαμάχη μεταξύ των δύο κολοσσών, της Google και της Oracle, συνεχίζεται και η δεύτερη έφερε σήμερα στο φως μερικές από τις σκέψεις της σχετικά με τα οφέλη που αποκομίζει η Google από το Android. 

Το νούμερο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως, όπως υπολογίζουν, πρέπει να έχει προκαλέσει στην Oracle πολλές σκέψεις!

Η Google είναι μια μηχανή που παράγει χρήμα. Από το Android, τις αναζητήσεις, το AdWords και από χιλιάδες άλλες δραστηριότητες. Το συνολικό ποσό είναι αδύνατο να το προσεγγίσει κάποιος αν δεν γνωρίζει από “μέσα” τι συμβαίνει στα ταμεία της Google.

Πάντως, η Oracle που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Google σχετικά με τα Java APIs που έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σημεία του κώδικα του Android, υπολογίζει ότι μόνο από το mobile λειτουργικό και τις διαφημίσεις που προβάλλονται στις αντίστοιχες συσκευές, η Google κερδίζει καθημερινά περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό που σκοπεύει η Oracle είναι να επιταχύνει την διαδικασία της εκδίκασης και τέτοια νούμερα ίσως να δίνουν άλλο τόνο στην υπόθεση. Φυσικά οι δικηγόροι της Oracle δεν έχουν καμιά πρόθεση να σταματήσουν τις πωλήσεις των Android συσκευών, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να πετύχουν όσο το δυνατόν πιο υψηλή τιμή σε μια ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η είδηση πάντως που μας αφορά περισσότερο έχει να κάνει με το ύψος των κερδών της εταιρείας από το Mountain View, τα οποία πάντως δικαιολογούν και δικαιολογούνται από την σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

Πάντως μην ξεχνάμε και την σημαντικότερη πηγή εσόδων της Google…
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου