Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η Κίνα Υπόσχεται Να Βάλει Περισσότερους Ανθρώπους Στο Διάστημα

Η πρόσφατη εκτόξευση των πυραύλων Beidu GPS από την Κίνα, ήταν απλά πυροτεχνήματα σε σχέση με τις φιλοδοξίες που έχει η χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Αυτές αναφέρονται αναλυτικά σε δεκαεπτασέλιδο κυβερνητικό έγγραφο, το οποίο ευτυχώς περιλαμβάνει και περίληψη με τους βασικού στόχους και επιδιώξεις των Κινέζων στο διάστημα.

Στην αρχή των προτεραιοτήτων τους είναι η προετοιμασία για την κατασκευή περισσότερων "διαστημικών σταθμών", -- πληθυντικός --, για να συμπληρώσουν το τμήμα Tiangong που θα επιτρέψει "μέσης διάρκειας" παραμονή ανθρώπων στο διάστημα. Επίσημοι και επιστήμονες βρίσκουν επίσης χρόνο για να προετοιμάσουν "αποστολή ανθρώπων στο Φεγγάρι", όπως και εξερεύνηση της επιφάνειας της Σελήνης.

Τέλος, η Κίνα θέλει να απαλλαγεί από την φήμη της ως παραγωγός σκουπιδιών του διαστήματος, μεταφέροντας παλαιούς γεωστατικούς δορυφόρους εκτός τροχιάς, και απενεργοποιώντας παλαιούς πυραύλους τύπου Long March μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο έκρηξης των, και προκαλώντας ζημιές σε άλλους δορυφόρους στην πολύβουη γεωστατική τροχιά. Ανεξάρτητα με την επίτευξη ή όχι αυτών των στόχων, είναι φανερή η κραυγαλέα αντίθεση με τους όλο και μειούμενους στόχους των Αμερικανών στον τομέα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου