Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Στο στόχαστρο των Anonymous και η Ιρλανδία

Η ιρλανδική κυβέρνηση προστέθηκε αυτή τη βδομάδα στα "θύματα" τωνAnonymous. Η αόρατη ομάδα των hackers εξαπέλυσε επίθεση στο site του ιρλανδικού υπουργείου Δικαιοσύνης, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση τηςπειρατείας.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας προωθεί νόμο που προβλέπει τον αποκλεισμό ιστοσελίδων, σε περίπτωση που οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων κρίνουν ότι πλήττονται τα συμφέροντά τους. Οι Anonymous έριξαν μια "προειδοποιητική βολή" στο υπουργείο Δικαιοσύνης και απειλούν ότι θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις σε περίπτωση που το νομοσχέδιο προχωρήσει. "Η Επιχείρηση Ιρλανδία έχει ξεκινήσει. Να μας περιμένετε", έγραψε στο Twitter μέλος της οργάνωσης.

Αν μη τι άλλο, το timing της ιρλανδικής κυβέρνησης δεν είναι και το καλύτερο. Σε μια εποχή που ολόκληρο το Internet έχει ξεσηκωθεί κατά των νομοσχεδίων SOPA και PIPAστις ΗΠΑ, η απόφαση του Δουβλίνου να πάρει μέτρα κατά της πειρατείας δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Είναι γεγονός, πάντως, ότι η Ιρλανδία δέχεται αφόρητες πιέσεις για να πάρει τέτοια μέτρα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου