Πρόβλημα αντιμετωπίζει το Android ως προς το εταιρικό κομμάτι καθώς το iOS της Apple γνωρίζει ολοένα και περισσότερη επιτυχία.
Η δημοτικότητα των δύο λειτουργικών στους καταναλωτές θεωρείται δεδομένη πλέον με την «μάχη» να βρίσκεται περίπου σε ίδια επίπεδα καθώς η πληθώρα Android κατασκευαστών «τρώει» συνεχώς μερίδιο από την Apple παρά την ώθηση που δίνουν κάθε χρόνο οι νέες κυκλοφορίες της εταιρείας.
Στους εταιρικούς χρήστες, βέβαια, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά με την Apple να κατέχει σημαντικό μερίδιο εις βάρος κυρίως της RIM και των σχεδόν ανύπαρκτων Android, Windows Phone κτλπ. Η δημοτικότητα των iPhone και iPad συσκευών ήταν που άνοιξε τον δρόμο έτσι ώστε να επιτραπεί η χρήση τους σε εταιρικό επίπεδο. Η ενσωμάτωση, μάλιστα, του Microsoft Exchange ActveSync στο iPhone το 2008 διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο. H Apple δεν σταμάτησε εκεί, βέβαια, προσθέτοντας στη συνέχεια υποστήριξη για εταιρικά VPN και proxy servers ενώ με το iPad το 2010 η επιτυχία ήταν πια δεδομένη.
Η Google προσπάθησε να απαντήσει με το Android αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε σοβαρό αντίκτυπο στον επαγγελματικό χώρο. Εκτός από πολλές ελλείψεις όσον αφορά το ίδιο το λειτουργικό η πληθώρα των Android συσκευών είναι ο λόγος που η εταιρική χρησιμοποίησή τους παραμένει αδύνατη. Για παράδειγμα, οι Motorola, HTC, Samsung κτλπ έχουν διαφορετικά εργαλεία για εταιρική διαχείριση κάτι που οι εταιρείες αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά και πρακτικά.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM
ΠΗΓΗ: iphonehellas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου