Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μπλακ άουτ για 24 ώρες στη Wikipedia

Την έκδοσή της στα Αγγλικά θα κλείσει για 24 ώρες η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδειαWikipedia, μετά από απόφαση του ιδρυτή τηςJimmy Wales, συντασσόμενη με τον αγώνα ποικιλώνυμων ιστοσελίδων εναντίον της προωθούμενης νομοθεσίας κατά της "πειρατείας" στις ΗΠΑ, η οποία -όπως υποστηρίζουν- θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον του Internet.

Πρόκειται για το ηχηρότερο όνομα που συμμετέχει στην εν λόγω καμπάνια, η οποία αναμένεται να αρχίσει από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το Reuters, o Wales σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε, ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 18 Ιανουαρίου, στο site θα εμφανίζεται μόνο μία μαύρη σελίδα, όπου θα αναγράφονται πληροφορίες για τα αμφιλεγόμενα νομοσχέδια κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο (SOPA) και της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας (PIPA).

Η απόφαση ελήφθη μετά από ψηφοφορία συγγραφέων και εκδοτών, που θέλουν ελευθερία στο Internet.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της comScore, η αγγλική έκδοση της Wikipedia έχει 25.000.000 μοναδικούς επισκέπτες καθημερινά από όλον τον κόσμο.

Το νομοσχέδιο στοχεύει στην καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας αμερικάνικων ταινιών, μουσικής και άλλων προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας και στο μπλοκάρισμα της πρόσβασης σε ιστοσελίδες, όπου προσφέρεται η δυνατότητα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου