Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ο Voyager Μπαίνει Σε Νέα Περιοχή Του Διαστήματος

Το 1977 η NASA εκτόξευσε τα Voyager 1 και 2 διαστημικά οχήματα και τα έστειλε να κινηθούν προς τα εξωτερικά όρια του ηλιακού μας συστήματος. 

Χρειάστηκαν στο Voyager 1, 34 χρόνια να φτάσει στα όρια του ηλιακού συστήματος αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA αυτό μόλις έκανε το όχημα. H NASA ανακοίnωσε πως τα όργανα του ερευνητικού οχήματος λένε στους χειριστές της NASA πως εισήλθε σε μια νέα περιοχή του διαστήματος.


Αυτή η περιοχή του διαστήματος λέγεται περιοχή νηνεμίας, που είναι το εξωτερικό περίβλημα που σχηματίζει μια φυσαλλίδα γύρω από το ηλιακό σύστημα. Αυτή είναι η τελευταία περιοχή του ηλιακού μας συστήματος πριν το όχημα φτάσει στο διαγαλαξιακό χώρο. τα όργανα του Voyager 1 λένε στους επιστήμονες πως ο χώρος έξω από την ζώνη νηνεμίας πιέζει προς το ηλιακό σύστημα. Από τώρα ,το Voyager 1 είναι μόλις 11 δισεκατομμύρια μίλια μακριά από τον ήλιο. Τα δεδομένα δείχνουν πως οι γραμμές του μαγνητικοπυ πεδίου έχουν αλλάξει.

Αυτό είναι σημαντικό σημάδι που δείχνει πως το όχημα είναι ακόμη μέσ αστην ηλιόσφαιρα, που είναι η φυσαλλίδα από φορτισμένα σωματίδια που κινύνται γύρω από τον ήλιο. Το μαγνητικό πεδίο έχει διπλασαστεί σε ένταση γύρω από τον Voyager 1 κατά τον περασμένο χρόνο. Το αδελφό όχημα Voyager 2 είναι 9 δισεκατομμύρια μακριά από τον ήλιο και θα ακολουθήσει το Voyager 1 στην περιοχή της νηνεμίας. ΚΑι τα δύο οχήματα είναι σε καλή κατάσταση, που είναι εντυπωσιακό αν σκεφτούμε το εχθρικό περιβάλλον που έχουν περάσει τόσες δεκαετίες. 

Για να υπολογιστεί την ταχύτητα του ηλιακού ανέμου (σωματίδια που προέρχονται από τον ήλιο) μετράται η ροή της ενέργειας στα φορτισμένα σωματίδια στον Voyager 1. Βρέθηκε πως η ταχύτητα του ηλιακού ανέμου σε αυτή την περιοχή είναι χαμηλή με σποραδικά ξεσπάσματα .Για πρώτη φορά ο άνεμος φυσά ακόμη και προς τα εμάς. Προφανώς ταξιδεύουμε σε τελείως νέα περιοχή. Οι επιστήμονες είχαν εκτιμήσει πως μπορεί να υπήρχε ένα στρώμα νηνεμίας, αλλά ήμασταν σίγουροι αν υπήρχε μέχρι σήμερα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου