Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

H Κατάργηση Του DRM Θα Μείωνε Τις Τιμές, Την Πειρατεία Και Τα Προβλήματα

Αυτό μπορεί να είναι αντίθετο στην κοινή λογική, αλλά μια νέα μελέτη στο Πανεπιστήμιο Duke & Rice αναφέρει πως η κατάργηση του DRM θα μείωνε στην πράξη την περατεία.
Η μελέτη, που βασίζεται σε αναλυτικά μοντέλα, έδειξε πως αν και η ενεργητική προστασία πνευματικών δικαιωμάτων έκανε την παράνομη αντιγραφή δυσκολότερη, είχε σημαντική αρνητική επίδραση στους νόμιμους χρήστες. Μάλιστα, οι ερευνητές λένε πως "μόνο οι νόμιμοι χρήστες πληρώνουν το τίμημα και υποφέρουν από τους περιορισμούς (του DRM)". 

Πολλοί καταναλωτές απλά επιλέγουν να αντιγράψουν παράνομα μουσική και ταινίες επειδή απλά πράγματα , όπως τα αντίγραφα ασφαλείας, είναι δύσκολο να γίνουν σε περιεχόμενο με προστασία DRM.

Ακόμη και η πιο αποτελεσματική προστασία , τελικά παραβιάζεται, και αποτυγχάνει στο να αποτρέψει όσους είναι αποφασισμένοι να κάνουν παράνομα αντίγραφα. Στο μεταξύ, αν εγκαταλειφθούν οι περιορισμοί θα μπορούσε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός που θα οδηγούσε σε πτώση τιμών (και θα καταργούσε πολλά προβλήματα), ενθαρρύνοντας περισσότερους ανθρώπους να αγοράσουν νόμιμα αντίτυπα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου