Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Samsung: Εξαγόρασε το 50% της Sony στην κοινοπραξία S-LCD

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση ανακοινώθηκε σήμερα από τις Samsung και Sony, με την πρώτη να εξαγοράζει το 50% της δεύτερης, του εργοστασίου S-LCD που είχαν από κοινού ιδρύσει το 2004.

H κοινοπραξία S-LCD είχε σκοπό να εφοδιάζει αδιάλειπτα τις δύο εταιρείες με LCD πάνελ για τηλεοράσεις, αλλά η Sony έκρινε ότι πλέον δεν αξίζει να συντηρεί το δικό της εργοστάσιο για αυτό το σκοπό.

Η συμφωνία που έκλεισε στα 939 εκατομμύρια δολάρια, δίνει το 100% της κυριότητας στην Samsung, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στη Sony να εφοδιάζεται πλήρως με όσα LCD panels χρειάζεται, από το ίδιο εργοστάσιο.

Η κίνηση αυτή συνεχίζει ένα ντόμινο τεχνολογικών deals, καθώς είχαν προηγηθεί, η εξαγορά του 50% της Ericsson από τη Sony και η πώληση του τμήματος κατασκευής σκληρών δίσκων της Samsung στην Seagate έναντι 1.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Όπως και να' χει, η εξαγορά αυτή ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο τη Samsung στο κομμάτι των οθονών, πεδίο στο οποίο ήδη είχε κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια με τις τεχνολογικές καινοτομίες που είχε παρουσιάσει.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου