Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Motorola RAZR

Τα κινητά RAZR άφησαν εποχή, και υπήρξαν µε διαφορά η πιο επιτυχηµένη σειρά συσκευών της Motorola. Σίγουρα, όλοι θυµάστε τα λεπτά αυτά clamshell, µε τα εντελώς επίπεδα µεταλλικά πλήκτρα και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής. 

Βέβαια, η εν λόγω σχεδίαση στις µέρες µας είναι passé, κι έτσι η επιστροφή του RAZR ήταν µοιραίο να γίνει µε ένα smartphone υψηλών προδιαγραφών. «Welcome back RAZR», λοιπόν, κι ας δούµε πόσο «κοφτερή» προσωπικότητα έχεις!

«Επιτέλους, ένα κινητό µε ποιότητα αντάξια του ονόµατος της Motorola!» Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη µας όταν ήρθαµε σε επαφή µε το RAZR. Το υπέροχο design, τα µοναδικά υλικά κατασκευής όπως το kevlar και το µέταλλο, αλλά και το απίστευτα λεπτό προφίλ του τού δίνουν «άριστα» µε το «καληµέρα». Παρατηρώντας τη συσκευή από το πλάι σχεδόν «εξαφανίζεται», ενώ το παχύτερό της σηµείο είναι αυτό στο οποίο βρίσκεται η κάµερα. Η δε αίσθηση που αφήνει στο χέρι είναι εξαιρετική, κυρίως λόγω της επίστρωσης µε υλικά νανοτεχνολογίας, τα οποία απωθούν το νερό από τα ευαίσθητα σηµεία του κινητού. 

Το µεγαλύτερο ατού του RAZR είναι σίγουρα η οθόνη του: έχει διαγώνιο 4,3 ιντσών, ανάλυση 960x540, είναι τεχνολογίας Super AMOLED Advanced και, σύµφωνα µε την εταιρεία, είναι κατά µία γενιά νεότερη από τις αντίστοιχες οθόνες της Samsung. Ασχέτως αυτού, όµως, το αποτέλεσµα είναι άκρως εντυπωσιακό: τα χρώµατα είναι απίστευτα ζωντανά, η γωνία θέασης εξαιρετική και η αντίθεση εντυπωσιακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι µετρήσεις contrast στα εργαστήριά µας έδειξαν 0 (!) – πρακτικά, ήταν αδύνατος ο υπολογισµός του!

Όµως και στο εσωτερικό του τα δεδοµένα είναι εξαιρετικά: διαθέτει διπύρηνη CPU A9, χρονισµένη στα 1,2GHz, 16GB εσωτερικής µνήµης, αλλά και microSD slot, καθώς και φωτογραφική µηχανή 8 megapixels µε δυνατότητα λήψης video full HD 1.080p. 

Το λειτουργικό Android Gingerbread έχει δεχτεί τις «περιποιήσεις» της Motorola µε χρηστικά και όµορφα widgets, ενώ τα πάντα γίνονται ταχύτατα και οµαλότατα χάρη στην επεξεργαστική ισχύ της συσκευής.

Κατά τη γνώµη µας, το RAZR είναι ένα πραγµατικά εκπληκτικό smartphone, που τα έχει όλα –εµφάνιση, πολυτέλεια, εξοπλισµό– και αποτελεί τον άξιο συνεχιστή της επιτυχηµένης αυτής σειράς, µε τη «σφραγίδα» της Motorola.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου