Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Microsoft: To NFC Υποστηρίζεται Ήδη Στα Windows Phone 7.5

O γίγαντας του λογισμικού αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα την ύπαρξη υποστήριξης του NFC στα Windows Phone 7.5. Όπως είπε σε συνέντευξη του ο Will Coleman, ευαγγελιστής προγραμματιστής κια διευθυντής προϊόντων της Microsoft στη Ηνωμένο Βασίλειο, είναι στο χέρι των κατασκευαστών των συσκευών να ενεργοποιήσουν την υποστήριξη στα Windows Phone... 

"Απ' όσο γνωρίζω, το NFC υποστηρίζεται από τα Windows Phone, αλλά χρειάζεται να ενεργοποιηθεί από τους κατασκευαστές", δήλωσε ο Coleman. "Ετσι, αν κάποιος κατασκευαστής επιθυμεί να το ενεργοποιήσει, μπορεί να το κάνει".

Ο Coleman εξήγησε ότι θέμα χρονοδιαγράμματος για τη Microsoft και ότι η εταιρία έχει τα δικά της σχέδια για το NFC. "Σκεφτείτε ότι είναι απλά θέμα χρόνου, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον που θα έρθουν μερικά συναρπαστικά πράγματα με το NFC από τη Microsoft", είπε ο Coleman. H Microsoft έχει υποσχεθεί υποστήριξη για NFC και περισσότερες hardware επιλογές με τα Windows Phone το 2012. Ο επικεφαλής της Microsoft για τα Windows Phone, Andy Lees, αποκάλυψε να σχέδια της εταιρίας για την υποστήριξη του NFC νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Η τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC) χρησιμοποιείται συνήθως για γρήγορες πληρωμές σε λιανικά σημεία πώλησης. Η Google έχει το δικό της σύστημα, Wallet, που χρησιμοποιεί NFC σε συσκευές Android για την πληρωμή αγαθών σε καταστήματα λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Microsoft έχει στα χέρια της 14 πατέντες σχετικά με το NFC, σύμφωνα με το γραφείο ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ. Η κατασκευαστής λογισμικού φημολογείται ότι προετοιμάζει μια λειτουργία "διακτίνισης" για μεταφοράς αρχείων στα Windows 8, Windows Phone και Xbox. H λειτουργία θα μπορούσε να είναι μέρος των σχεδιών της Microsoft για το NFC.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου