Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Microfoft και Nokia σε συζητήσεις με τη RIM

Το 2011 αναμφίβολα ήταν μια ανατρεπτική χρονιά για τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Η RIM, η εταιρεία η οποία έγινε γνωστή για τα επαγγελματικού ύφους Blackberry τηλέφωνά της, φαίνεται να βουλιάζει. 

Με την κυριαρχία του iOS και του Android o κατασκευαστής από τον Καναδά βλέπει τα κομμάτια της πίτας που του αντιστοιχούν, να λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα και ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα του 3ου τριμήνου οι επενδυτές άρχισαν να πιέζουν. 

Τα παραπάνω δυσάρεστα όμως, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη «χρυσή ευκαιρία» μιας ισχυρής εταιρείας όπως η Microsoft. Τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με το The Wall Street Journal η RIM βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με τη Microsoft και τη Nokia χωρίς να έχει γίνει γνωστό το αντικείμενο της συζήτησης. Με την συνεχόμενη πτωτική πορεία της RIM το πιθανότερο σενάριο είναι η πρόταση κάποιου είδους συνεργασίας, ωστόσο «μπερδεύει» η παρουσία της Nokia. Το δεύτερο σενάριο είναι η εξαγορά της από τις Microsoft και Nokia, κάτι που είναι λιγότερο πιθανό αφού μόλις χθες η πρόταση εξαγοράς από την Amazon απορρίφθηκε. 

Τι έχουν να πουν όμως για όλα αυτά εκεί στη RIM;

Ο Jim Balsillie, συν – διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας δηλώνει πως δεν τους ενδιαφέρει κάποιου είδους συνεργασία πριν να είναι έτοιμο το νέο λειτουργικό της εταιρείας το οποίο αναμένεται στα τέλη του 2012. Ίσως αν δεν έχει την επιθυμητή πορεία, να περάσουν σε ένα Plan B το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό που αναφέρεται πιο πάνω. 

Όπως και να χει, περιμένουμε νεότερες εξελίξεις από το μέτωπο. Το μόνο βέβαιο είναι πως η κορυφή έχει θέση για λίγους. Κι όσοι επιθυμούν μια θέση εκεί, οφείλουν να εξελίσσονται ώστε να πρωταγωνιστούν στις τάσεις των καιρών
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου