Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Το Πρώτο Ιδιωτικό Διαστημόπλοιο Θα Συνδεθεί Με Τον ISS Τον Φεβρουάριο

Η NASA ανακοίνωσε την ημερομηνία εκτόξευσης για το σκάφος Dragon της SpaxceX, στην απ'ότι φαίνεται, τελευταία δοκιμαστική πτήση προς τον ISS (Διεθνή Διαστημικό Σταθμό).


Το Dragon που αναμένεται να αντικαταστήσει τα Διαστημικά Λεωφορεία θα προσεγγίσει τον ISS στις 7 Φεβρουαρίου και αν όλα πάνε καλά, τα πληρώματα θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες σύνδεσης με τον σταθμό.

Αν η δοκιμή επιτύχει, θα είναι η πρώτη φορά που μία εμπορική αποστολή θα έχει συνδεθεί με τον σταθμό, και θα ανοίξει τον δρόμο για το διαστημόπλοιο Dragon να αρχίσει τις αποστολές εφοδιασμού του σταθμού και μεταφοράς αστροναυτών από και προς το ISS.

Προς το παρόν, τα εφόδια φέρνουν στον σταθμό Ρωσικά διαστημόπλοια, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιωτικών εταιρειών όπως η SpaceX, που δημιουργήθηκε από τον Elon Musk (επιχειρηματία και δημιουργό των Tesla και PayPal), έρχονται να αναπληρώσουν τα κενά στις δυνατότητες της NASA. H Boeing έχει επίσης υπογράψει σύμφωνο για την δημιουργία σκάφους που θα εξυπηρετεί τον ISS, ενώ η Blue Origin του Jeff Bezos έχει λάβει χρηματοδότηση από την NASA. 
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου