Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Google και Facebook κυριαρχούν για το 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον market researcher Nielsen , η Google αλλά και το Facebook αποτελούν για φέτος τους 2 κορυφαίους προορισμούς στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε στην Αμερική και χωρίζεται σε 5 ξεχωριστές κατηγορίες, τα μεγαλύτερα Web Brands, τα top Social Networks & Blogs, οι κορυφαίοι προορισμοί για Video και οι 5 μεγαλύτεροι κατασκευαστές smartphone.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα, στην κατηγορία Top Web Brands, η Google κατάκτησε την πρώτη θέση με 153.4 εκατομμύρια ξεχωριστούς επισκέπτες κατά μέσο όρο κάθε μήνα, αφήνοντας σε δεύτερη θέση το Facebook με αριθμό επισκεπτών 137.6 εκατομμύρια.


Παρόλο όμως που το Facebook δεν είναι ο μεγαλύτερος προορισμός για το 2011, κατάφερε, όπως όλοι περίμεναν, να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία Social Networks & Blogs. Τη δεύτερη θέση πήρε το Blogger αλλά με μεγάλη διαφορά από τον πρώτο, ενώ τρίτο είναι το Twitter. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το Google+ βρίσκεται στην 8η θέση πίσω από WordPress και Myspace.


Στην επόμενη κατηγορία δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα. Η κατηγορία αφορά τα Video και φυσικά νικητής είναι το Youtube. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και σε αυτή την κατηγορία το Facebook κατακτά μία θέση στο Top3.


Τέλος όσον αφορά τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone, η Αpple φαίνεται να κατακτά την πρώτη θέση με ποσοστό 29% της αγοράς, ενώ η Samsung ισοβαθμεί με την Motorola με ποσοστό 11%.


Στην Ελλάδα πιστεύετε ότι τα πράγματα διαφέρουν σε σχέση με τα αποτελέσματα που είδατε παραπάνω; Πείτε μας τη γνώμη σας.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου