Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αβέβαιο Το Μέλλον Του Firefox Καθώς Λήγει Η Συμφωνία Με Τη Google

O Firefox της Mozilla έχει αρχίσει να χάνει γρήγορα μερίδιο αγοράς από τον browser της Google Chrome. H Mozilla έχει χάσει επίσης πολλούς από τους εταιρικούς της πελάτες. Και συν τοις άλλοις, το συμβόλαιο της Mozilla με τη Google λήγει. To 84% των εσόδων της Mozilla προέχεται από την Google.

Ο μερίδιο αγοράς του Firefox έπεσε από 25% σε 22% και του Chrome αυξήθηκε από λιγότερο του 5% σε 18% τα τελευταία δύο χρόνια. Το Firefox έχει επιταχύνει την ανάπτυξη του browser αλλά έχει παραμελήσει του εταιρικούς πελάτες τον τελευταίο καιρό.

Η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Moziila είναι η συμφωνία με την Google για την αναζήτηση. Η συμφωνία έληξε τον Νοέμβριο του 2011. Ωστόσο η Mozilla έχει συνεργασίες μια σειρά παρόχων που προσανατολίζονται σε άλλες αγορές. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η Mozilla θα ανανεώσει τη συμφωνία της με τη Google, αλλά δήλωση ότι "Πιστεύουμε ότι οι πάροχοι των υπηρεσιών αναζήτησης θα παραμείνουν μια σταθερή πηγή εσόδων για τη Mozilla για το εγγύς μέλλον".

Το 2010, η Mozilla είχε $123 εκατομμύρια έσοδα και το 84% προήλθε απευθείας από την Google, Αν η Google δεν ανανεώσει τη συμφωνία, τότε η Mozilla θα δει μια άμεση μείωση των εσόδων της κατά $100 εκατομμύρια. Όταν η Google έκανε την τριετή συμφωνία με τη Mozilla το 2008, το Google Chrome δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα πρότζεκτ.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου