Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η Dell Σταματάει Την Παραγωγή Netbook

Ενώ λίγοι πλέον συνεχίζουν να αγοράζουν netbook, οι κατασκευαστές συνεχίζουν να παρουσιάζουν τα λιλιπούτεια φορητά με τους επεξεργαστές Atom της Intel (πρόσφατα μοντέλα από Asus, Toshiba, κτλ.). Η Dell δεν θα είναι πλέον σε αυτές τις εταιρείες.

Αφού παρατηρήσαμε ότι τα netbook Inspiron Mini δεν είναι πλέον στον κατάλογο της, η ίδια η Dell μας επιβεβαίωσε ότι δεν θα συνεχίσει την παραγωγή των netbook για οικιακούς χρήστες (τα επιχειρηματικά μοντέλα netbook Latitude είναι ακόμα διαθέσιμα από το dell.com). Και όχι μόνο μας επιβεβαίωσε ότι είναι το τέλος των Inspiron Minis, αλλά μας είπε ότι δεν θα υπάρξει netbook από την Dell ούτε με την καινούργια γενεά των σχετικών επεξεργαστών της Intel Cedar Trail.

Με άλλα λόγια, έχει τελειώσει με την κατηγορία αυτή των φορητών. Φυσικά η εταιρεία συνεχίζει να βλέπει την κορυφή στους ακριβούς φορητούς υπολογιστές, όπου επενδύει χρόνο και χρήμα για την δημιουργία προϊόντων όπως τα XPS 14z. H Διευθύντρια Μάρκετινγκ Alison Gardner ήταν σαφής, "Λεπτό και ισχυρό είναι το μέλλον για μας". Όπως όλα δείχνουν τα ultrabook είναι τα νέα netbook, τώρα περιμένουμε απλώς να μας εντυπωσιάσει η Dell με ότι έχει κρυμμένο στο μανίκι της.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου