Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Το Πιο Δημοφιλές Λειτουργικό Σύστημα Κινητών Τηλεφώνων Δεν Υπάρχει Πια

Μόλις πριν μια εβδομάδα η Nokia κατήργησε το όνομα Symbian, καλώντας πλέον την πλατφόρμα Nokia Belle και μάλλον θα το αφήσει να πεθάνει γρήγορα και άδοξα. Και χθές μάθαμε πως αυτό το Symbian είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

Φυσικά αυτή την θέση το Symbian κατέχει εδώ και πολλού ςμήνες, χάρις στην δημοφιλία του στη Ευρώπη και στον αναπτυσόμενο κόσμο. Αλλά αυτό ήταν πάντοτε το πρόβλημα με το Symbian: η ευρεία διανομή, αλλά με χαμηλής ποιότητας προιόντα περιορισμένα κυρίως στην χαμηλή αγορά. Και αν θα συνεχίσει με το όνομα Nokia Belle, είναι δύσκολο να πει κανείς αν αυτή η κίνηση θα το αναζωογονήσει με την αλλαγή του ονόματος ή θα είναι θανατική καταδίκη.

Με κάποιο τρόπο η δημοφιλία του Symbian κάνει την επένδυση της Νokia στο Windows Phone ακόμη πιο εντυπωσιακό στοίχημα. Η νέα προσφορά της Microsoft στα κινητά τηλέφωνα είναι η πιο πολλά υποσχόμενη εδώ και χρόνια, αλλά δεν χρειάζεται να είναι ειδικός για να παρατηρήσει πως δεν συγκαταλέγεται καν στο γράφημα των λειτουργικών για κινητά τηλέφωνα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου