Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Apple: Τα LTE iPhone 5 και iPad 3 βρίσκονται στα σκαριά για το 2012

Η Apple σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα 4G iPad 3 το καλοκαίρι, ενώ το iPhone 5 έπεται το φθινόπωρο, διαθέτοντας και αυτό την τεχνολογία σύνδεσης του αύριο. Επιπλέον, οι δύο συσκευές θα κυκλοφορήσουν μέσω της NTT DoCoMo, της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής στην Ιαπωνία.

Ο Πρόεδρος της NTT DoCoMo, Kiyoyuki Tsujimura και ο αντιπρόεδρος Takashi Yamada σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκαν με τον Tim Cook νωρίτερα αυτό το μήνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συμφωνία, και το αφεντικό της Aplle «συμφώνησε κατ 'αρχήν» για την πώληση στην NTT DoCoMo τόσο της επόμενης γενιάς iPhone όσο και του επόμενου iPad. Η προφορική συμφωνία συνεπάγεται επίσης δέσμευση για παραγγελία κάτι που σημαίνει-αν και τίποτα δεν είναι απίθανο-ότι οι δύο εταιρίες θα κάνουν πολλές εμπορικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.

Έχει υπάρξει πολλή συζήτηση στη διάρκεια του τελευταίου έτους για το αν η εταιρία θα προχωρήσει σε τεχνολογία 4G (ή αλλιώς LTE, όπως αναφέρεται στο Cupertino) αλλά μέχρι τώρα, τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί. Η Apple υποστήριζε έως τώρα ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι έτοιμη για μαζική υιοθέτηση, καθώς η τρέχουσα τεχνολογία των 4G LTE τσιπ απαιτούν πολύ μεγάλη ενέργεια για να «τρέξει». Με τις μπαταρίες των smartphone να είναι τόσο χρήσιμες όσο οι κουβέρτες στη φωτιά, θα πρέπει να θεωρείται ότι κάτι τέτοιο είναι μια σοφή κίνηση. 

Επιπλέον, ο CFO της Apple, Peter Oppenheimer σημείωσε ότι τα LTE chipsets απαιτούν συμβιβασμούς στη σχεδίαση από τη μεριά της Apple κάτι που η εταιρία δεν είναι πρόθυμη να το κάνει, τουλάχιστον προς το παρόν. Μέχρι πρόσφατα, οι συνομιλίες μεταξύ της Apple και των εταιριών κινητής στην Ασία προσέκρουαν σε τοίχο λόγω των πεποιθήσεων της Apple. Για παράδειγμα, η Apple ήθελε οι εταιρίες να δεσμευτούν ότι θα αγοράσουν μεγάλες ποσότητες, κάτι το οποίο - παρά τη δημοτικότητα του iPhone - οι πάροχοι δεν ήταν πάντα πρόθυμοι να κάνουν. Επιπλέον, η NTT DoCoMo φέρεται να ζήτησε να έχει κάποια μορφή επιρροής στο λογισμικό των συσκευών που θα πάρουν οι πελάτες της, και όπως είναι αναμενόμενο, η Apple δεν δέχεται κάτι τέτοιο.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου