Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Οι Anonymous απειλούν με blackout το διαδίκτυο!

Η ομάδα των χακτιβιστών Anonymous έχει υποσχεθεί να εκδικηθεί με ένα μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, εάν ο αμφιλεγόμενος νόμος για την ηλεκτρονική πειρατεία (Stop Online Piracy Act – SOPA) εγκριθεί.

Η ψήφιση του νόμου έχει προς το παρόν αναβληθεί με σκοπό να γίνει από το νέο έτος. Ωστόσο οι Anonymous υποστηρίζουν ότι αυτή η καθυστέρηση είναι απλά «στάχτη στα μάτια» και ότι ο νόμος αυτός αποδεικνύει την πραγματικότητα της εταιρικής διακυβέρνησης.

Η ομάδα σε δήλωσή της, ισχυρίζεται ότι ο νόμος SOPA καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών, τη δίκαιη μεταχείριση, την ελευθερία του Τύπου και του λόγου. Σύμφωνα με τον SOPA ένας μέσος άνθρωπος θα μπορούσε να συλληφθεί, να λάβει πρόστιμο, να δεχθεί μήνυση και να περάσει χρόνο σε μια φυλακή μόνο με τη φόρτωση ενός βίντεο στο YouTube ή ακόμα και τη δημοσίευση ενός συνδέσμου προς αυτό.

Η ομάδα παροτρύνει όλον τον κόσμο και τους χρήστες οπουδήποτε βρίσκονται να σηκώσουν το ανάστημά τους και να δημοσιεύσουν σε όλες τις ιστοσελίδες το μήνυμά τους, σε περίπτωση που εφαρμοστεί ο νόμος. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ιστοσελίδα θα παραβιαστεί με σκοπό να αναρτηθεί το μήνυμα. Επιπλέον οι Anonymous υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αναρτηθούν και στις «διαδικτυακές αφίσες /διαφημίσεις» παρόμοια μηνύματα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ:  secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου